5 cele mai frecvente greșeli în construcția unei case

Construirea unei case poate ridica destul de multe probleme, iar acest lucru poate conduce adesea chiar și la greșeli. Pe unele le poți repara, pe altele mai puțin, însă ce contează cu adevărat este că pe aproape toate le poți preîntâmpina. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să construiești evitând cele mai comune greșeli de-a lungul procesului.

5 cele mai frecvente greșeli în construcția unei case

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/fteR0e2BzKo

Evită să apelezi la firme fără experiență

Pe piața de profil există destul de multe firme care se laudă că pot realiza lucrări de construcții, dar care în realitate nu au un portofoliu real pe care să îl prezinte clienților. Din acest motiv, cea mai bună variantă este aceea de a te folosi de un portal pentru construcții pentru a alege corect firma cu care vei lucra sau chiar firma de la care vei achiziționa, poate, materialele de construcții necesare pentru lucrările tale. Cere înainte de orice un portofoliu sau o garanție a lucrărilor efectuate și documentează-te foarte bine înainte de semnarea unui contract cu firmele cu care vei alege să lucrezi.

Evită să cumperi materialele pe parcursul realizării lucrărilor

Regula de aur în construcții ne spune să nu achiziționezi materialele pe parcursul lucrărilor, ci înainte de a demara lucrările. Totuși, dacă nu există posibilitatea depozitării, atunci singura soluție este aceea de a cumpăra materialele cu puțin timp înainte de punerea în operă a acestora, pentru a oferi timp și furnizorilor să trimită materialele în timp util.

Alocarea unui buget nerealist

Această problemă este specifică unui număr destul de însemnat de constructori, deoarece de cele mai multe ori aceștia estimează în mod greșit costul materialelor. Specialiștii recomandă alocarea bugetului estimativ în cunoștință de cauză, după o documentare prealabilă, pentru a nu avea surprize atunci când sunt începute lucrările. Pe de altă parte, o soluție de reducere a costurilor este aceea de a stabili contracte cu firmele distribuitoare de materiale de construcții, de la care poți achiziționa majoritatea materialelor necesare pentru construirea casei tale și care îți pot oferi discounturi.

Lipsa informării

Atunci când vrei să construiești este foarte important să te documentezi temeinic cu privire la lucrurile care îți sunt necesare. Avizele și autorizațiile, materialele de construcții, specialiștii necesari, electricieni, instalatori, topografi, proiectanți, arhitecți, toate aceste lucruri sunt cu adevărat importante pentru obținerea unui rezultat final ca la carte. Dacă nu cunoști aceste informații lucrarea poate fi compromisă, deoarece timpul de construire crește, în vreme ce calitatea lucrărilor scade. În unele cazuri vei avea nevoie de realizarea unor etape chiar una după cealaltă, fără a pierde foarte mult timp, iar adesea greșeala celor care construiesc este aceea că, din lipsa informării și documentării inițiale, petrec timp prețios căutând materiale, transport sau specialiști.

Alegerea pe principiul ”mai ieftin”

Chiar dacă bugetul nu îți permite să cumperi materialele de top sau să plătești cei mai buni specialiști, acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci rabat de la calitate. Este important să alegi materiale calitative, care să se ridice la nivelul promisiunilor, chiar dacă vorbim despre rezistență sau despre capacitatea de izolare, despre caractere ignifuge sau despre rezistența la umiditate.

Trebuie să găsești un echilibru între buget și ofertele de preț de pe piață sau chiar să cauți acei colaboratori care te pot ajuta și care îți pot oferi servicii sau materiale calitative, fără ca acestea să coste exagerat de mult.

Cu siguranță greșeli pot apărea la tot pasul, deoarece domeniul construcțiilor este vast și implică adesea modificări independente de voința umană. Fii însă pregătit pentru acestea și evită cu chibzuință greșelile, documentează-te și alege cele mai potrivite și eficiente variante pentru tine.

Lasă un Comentariu...

*