Lifturile auto – moft sau necesitate în locuințele rezidențiale?

Insuficiența locurilor de parcare reprezintă o problemă atât pentru blocurile vechi de locuințe din orașe, cât și pentru ansamblurile rezidențiale noi. Întrucât suprafețele de construit sunt destul de mici în zonele urbane aglomerate, iar investitorii preferă să valorifice la maxim spațiul disponibil, problema parcărilor se acutizează pe zi ce trece.

În plus, în majoritatea cazurilor, numărul mașinilor personale sau de serviciu depășește cu mult numărul apartamentelor dintr-un bloc sau al caselor de pe o stradă. Așadar, este nevoie de soluții alternative de eficientizare a spațiului aferent parcării. Spațiile comerciale și clădirile de birouri au dovedit că amenajarea unei parcări bine proporționate poate fi o soluție pentru mai mulți șoferi. Tot în mediul public, comercial și de afaceri au fost implementate cu succes elevatoarele auto, care reușesc să valorifice mult mai eficient spațiul dintr-o parcare. Dacă este gândit încă din faza de proiect, un lift auto poate fi soluția pentru buna conviețuire a tuturor locatarilor unui ansamblu rezidențial, în condiții de siguranță deplină pentru mașinile lor.

Ce oferă un ascensor auto?

Ascensorul auto te scutește de cel puțin două griji în drumul spre casă: unde vei parca și cât de sigură va fi mașina peste noapte? Prin instalarea unui lift auto, clădirile de locuințe eficientizează sistemul de parcare și simplifică problema transportului mașinilor în parcări supraetajate sau subterane. Amenajarea unei rampe de acces, desfășurată pe unul sau mai multe niveluri, poate însemna pierderea a până la 25% din spațiul destinat parcării. Prin instalarea unui lift auto, rampa de acces nu mai este necesară, deoarece mașina este transportată în parcare de cabina liftului, folosind doar spațiul aferent deplasării pe verticală și câștigându-se astfel diferența mare de suprafață pentru locurile de parcare propriu-zise.

Soluții în lipsa parcărilor exterioare

Atunci când spațiul exterior nu permite amenajarea unei parcări în fața casei, fie din cauza arhitecturii zonei, fie deoarece dezvoltatorul imobiliar sau autoritățile au preferat să valorifice perimetrul ca parc, loc de joacă sau arteră pietonală, locurile de parcare pot fi organizate în interiorul clădirii. Dacă a fost gândită încă din faza de proiectare, parcarea interioară poate fi amplasată la demisol sau pe câte niveluri este nevoie în funcție de numărul de locatari. Aspectul și modul de funcționare a unui lift auto este asemănător ascensoarelor de persoane: intri cu mașina în cabină, alegi nivelul dorit, ajungi în parcare, asiguri mașina și te îndrepți către scări sau către liftul de persoane instalat în parcare pentru a urca în casă.

Tehnologii de ultimă generație

Tehnologiile de ultimă generație pe care le utilizează producătorii de ascensoare auto oferă siguranță, fiabilitate, stabilitate și confort pentru tine și pentru mașina ta. De asemenea, lifturile auto sunt eficiente din punct de vedere energetic, astfel că utilizarea lor nu încarcă cheltuielile lunare de întreținere a clădirii. Deși sunt potrivite pentru blocurile de locuințe cu multe apartamente, elevatoarele auto pot fi instalate foarte ușor și în case, dublând astfel spațiile de parcare din garaj.

Adaptabilitate pentru clădiri joase-sisteme de parcare

Sistemele de parcare pot fi instalate atât în faza de construire a clădirii, cât și în cadrul unui proiect de renovare. Pentru clădirile în care traficul nu are un volum ridicat, sistemul se potrivește chiar și în cazul nivelurilor cu înălțime mică. Aici vor fi utilizate sisteme de parcare supraetajate, valorificându-se la maximum spațiul mic pentru crearea de locuri de parcare suplimentare.

Liftul de autoturisme reprezintă o investiție pentru clădirea în care locuiești. Instalarea unui sistem inteligent de parcare a mașinii este soluția ideală pentru valorificarea spațiului destinat parcării, aducând astfel un sentiment de confort al proprietarilor în ceea ce privește siguranța automobilelor personale. În plus, existența unui lift auto într-o clădire rezidențială crește valoarea locuințelor.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/m3m-lnR90uM

 

Lasă un Comentariu...

*