Cum să scapi de șoareci definitiv?

Cu toate că poate părea o problemă ireală pentru secolul în care trăim, șoarecii ne pot da reale bătăi de cap, mai ales dacă locuim undeva în afara orașului, într-o zonă ce acum se dezvoltă, iar în împrejurimi încă mai sunt prezente culturile agricole.

cum sa scapi de soareci

Astfel, pentru a afla cum să scapi de șoareci definitiv am pregătit o listă detaliată cu etapele pe care trebuie să le urmezi. Pe lângă faptul că pot produce pagube consistente, șoarecii și șobolanii sunt purtători de boli, ceea ce înseamnă și un mediu nesigur pentru noi și familia noastră.

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci de îndată ce ai depistat prezența șoarecilor în casa ta sau în jurul locuinței tale este să verifici cu mare atenție fiecare colțișor din casă, atât la interior, cât și la exterior, precum și de sus în jos (șoarecii pot merge și pe verticală). La ce trebuie să fii atent? La găurile ce ar reprezenta o cale de acces pe aceștia în interior. Reține! Șoarecii nu au nevoie de un spațiu prea mare pentru a se infiltra într-o locuință, sunt suficienți câțiva centimetri, poate chiar mai puțin pentru a te trezi cu musafirii nepoftiți în casă. Așadar, asigură-te ca ai depistat toate găurile și că le-ai astupat corespunzător. De asemenea, încearcă să creezi un mediu ostil pentru șoareci și în jurul casei.

Găurile depistate astupă-le cu călăfătui sau spumă poliuretanică. De asemenea, nu uita de gurile de aerisire, zona de sub streașină și chiar țevile ce asigură alimentarea cu apă sau evacuarea acesteia. Totodată, ușa de la intrare și cea a garajului trebuie căptușite în partea de jos cu o garnitură suplimentară, cu peri deși, astfel încât accesul șoarecilor să fie foarte dificil.

2. Ia în considerare achiziționarea unor capcane pentru captarea vie a șoarecilor, asta ca să nu fi nevoit să-i otrăvești. O modalitate tradițională, care de asemenea nu implică vătămarea rozătoarelor, este o capcană inofensivă pentru micuți, este prin amplasarea unui castron cu gura în jos, pe un suport de forma unei fund de tăiat legume. Modalitatea prin care poți prinde șoarecele în interior este de a așeza castronul pe o nucă, iar în interiorul lui să plasezi o bucată de slănină. Atras de mirosul slăninuței șoarecele va împinge nuca rămânând captiv sub castron.

3. Fii atent la grădina ta, la cât de mare este iarba din curte, la tufele de flori și arbuști, precum și la copaci. Acestea sunt locurile cele mai bune unde șoareci se pot ascunde înainte de a pătrunde în locuința ta. Astfel, un gazon întreținut corect, tăiat în fiecare săptămână, toaletarea arbuștilor și copacilor, ar putea ține la depărtare șoarecii. De asemenea, încearcă de jur împrejurul casei să torni o alee generoasă de beton. Asta îi intimida pe șoareci să-i va ține la distanță de căminul tău.

Totodată, dacă încălzirea locuinței tale se face cu lemne și obișnuiești să le depozitezi pe lângă casă, trebuie să știi că acesta ar putea deveni locul preferat de ascuns al șoarecilor. Așadar, dacă nu-i vrei în casă încearcă să muți lemnele cât mai departe de locuință.

4. Dacă știi că zona unde ai casa construită este o zonă unde prezența șoarecilor este ceva obișnuit, încearcă pe cât posibil să menții bucătăria cât mai curată. Resturile de mâncare sunt o adevărată specialitate pentru micile rozătoare, care de altfel, îi va încuraja să-și stabilească domiciliu definitv la tine în casă. Alimentele depozitează-le în cutii de plastic pentru a le bloca accesul șoarecilor, mai ales dacă vorbim de cereale sau legume proaspete.

5. O altă variantă care te va ajuta să scapi de micii dăunători ar fi să recurgi la o firmă specializată în exterminarea acestora sau, dacă ești sigur că nu vei avea probleme de conștiință după, prin plasarea unor produse achiziționate de la farmacia veterinară (grâușor, „ciocolată” etc.)

6. În cele din urmă, dacă ai reușit să scapi definitiv de șoareci, este momentul pentru o curățenie generală. Ai grijă să fii echipat corespunzător, cu mănuși și mască, cum spuneam și mai sus șoarecii sunt purtători de numeroase boli și nu vei vrea să te pricopsești cu vreo afecțiune după acesta etapă.

sursa foto: pestkill.org

One Response to “Cum să scapi de șoareci definitiv?”

Read below or add a comment...

  1. Alexandru Stancu says:

    Eu am rezolvat cu un aparat cu ultrasunete , luat de aici http://onetopshop.ro/duo-pro-pest-repeller-aparat-ultrasunete-anti-soareci-sobolani
    Nu mai am nici o problema cu soareci de atunci. In ideea ca am fost de ajutor

Lasă un Comentariu...

*