Cum să alegi un birou potrivit dacă lucrezi de acasă

Datorită noilor tendințe de piața muncii, tot mai multă lume are posibilitatea să lucreze remote, din confortul propriului cămin. Acest aspect vine la pachet cu crearea condițiilor optime de lucrat acasă. Un birou potrivit și un scaun confortabil și ergonomic sunt esențiale pentru a-ți asigura condițiile de lucru potrivite.

                                       Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kw0z6RyvC0s

Iată care sunt cele mai importante criterii pe care să le ai în vedere când alegi biroul ideal, dacă lucrezi de acasă.

Alege biroul în funcție de stilul de design al încăperii

Pentru a te bucura din plin de tot confortul, dar și de atmosfera potrivită atunci când lucrezi de acasă, alege modelul de birou în funcție de stilul de design al locuinței tale.

 

Optează, de exemplu, pentru o masă de scris cu picioare subțiri și înguste, dacă ai aranjat încăperea unde lucrezi într-un stil modern sau minimalist. În schimb, un model directorial, din lemn masiv, se potrivește de minune în spațiile mari de case, amenajate clasic, deoarece sunt impresionante ca aspect. Poți include, astfel, și alte piese de mobilier precum o canapea sau două fotolii, pentru persoanele care te vizitează.

 

Dacă lucrezi ocazional folosind doar un laptop mic, ce spui de un model cu blatul de sticlă transparentă și multicoloră? Acesta este potrivit încăperilor eclectice, care îmbină stiluri de design diferite dar într-un tot unitar și bine închegat.

Optează pentru configurația potrivită în funcție de spațiu

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când configurezi spațiul de lucru de acasă este modul în care amplasezi biroul, astfel încât să fie perfect integrat în decor. Partea bună este că poți amenaja un loc practic și estetic pentru activitatea ta, indiferent de dimensiunile încăperii.

 

Astfel, îți poți crea, de exemplu, un colț de lucru separat la fereastră, dacă nu dispui de un loc foarte generos în locuință. Optează pentru un birou cu rafturi încorporate, sau adaugă o mică etajeră sau o bibliotecă joasă. Acestea vor fi utile și la îndemână pentru a putea să depozitezi toate dosarele sau obiectele de birotică pe care le folosești în mod uzual.

 

Chiar și colțurile nemobilate, ori o nișă sau o debara poate fi reconvertita în spațiu de birou, dacă locuiești într-un apartament mai mic și nu dispui de alte zone potrivite, iar un loc amenajat la fereastră poate să-ți ofere răgazul necesar de liniște atunci când faci o mică pauză de la activitate.

Alege un model de birou ergonomic

O variantă de birou ergonomic, prevăzut cu sertare și etajere, este potrivită în special pentru spațiile mici. Adaugă un scaun cu șezutul și spătarul ajustabile, astfel încât să te bucuri din plin de toate beneficiile pe care le oferă acest tip de piese ajustabile de mobilier.

Dacă folosești biroul împreună cu altcineva, iar unul dintre voi are nevoie doar ocazional de acesta, poți alege un birou lung, pe care să îl amenajezi în fața unei ferestre. Optează și pentru două scaune fără brațe, ajustabile pe înălțime, care să încapă lejer în fața biroului, sau sub acesta, atunci când nu sunt folosite.

 

Indiferent de locul în care amplasezi biroul de acasă, poți să alegi modelul potrivit și să planifici un design extrem de funcțional, care să-ți ofere condițiile optime, ideale de lucru.

Lasă un Comentariu...

*