Construcția casei tale – 4 lucruri la care să fii atent și pe care să le alegi cu multă grijă

Construcția locuinței reprezintă un pas important pentru tine și familia ta. Vei ajunge la stadiul de a transforma din simple schițe, locuința mult visată. Totul devine realitate, însă pentru acest lucru este nevoie de mult efort și mai ales de multă atenție.

casaDe la realizarea planurilor de construcție și până la săparea fundației și ridicarea pereților casei, toate aceste lucruri trebuiesc tratate cu multă grijă. În funcție de modul în care vei alege să construiești de acum încolo vei avea parte de o locuință rezistentă și sigură, în care te vei putea considera acasă.

Potrivit arhitecților, totul este foarte important. De aceea, este bine să ții cont de schițele specialiștilor și să realizezi construcția întocmai sfaturilor lor. Cantitatea de fier beton ce trebuie să se regăsească în fundația casei, dar și în stâlpi sau placă, dimensiunea cărămizii sau a blocurilor de BCA, felul acoperișului și tipul de țiglă metalică ales sunt aspecte pe care trebuie să le urmărești cu atenție. Și odată construcția încheiată, totul de aici continuă cu procesul de finisare al casei. Vei avea nevoie de cele mai bune materiale de construcție și de o echipă de meșteri pricepuți care să poată realiza cu grijă această etapă.

Iată mai jos 4 lucruri la care să fii atent și pe care să le alegi cu multă grijă:

1. Izolația acoperișului – o etapă foarte importantă! Acest aspect trebuie tratat cu multă seriozitate și de aceea este bine să iei în calcul alegerea celor mai bune materiale de construcție. Pentru izolația acoperișului ar trebui să alegi această vată bazaltică, fiind un material recomandat de specialiști, cu numeroase calități. De asemenea, vata bazaltică reușește să țină în interior căldura în timpul iernii, contribuind la micșorarea costurilor facturilor lunare la energie.

2. Ai în vedere spațiul și amenajează în funcție de el! Dacă ai un spațiu mai mic, așa cum este cazul băii, ar fi bine să iei în calcul montarea unei astfel de cabină de duș, fiind foarte practică și recomandată în astfel de cazuri. Încă din perioada de construcție, respectiv finisare a casei trebuie să știi exact ce anume vei folosi și mai ales cum vei amenaja spațiul pentru a ști cum așezi scurgerile și instalațiile sanitare, termice sau pe cele electrice.

3. Alege tabla metalică, fiind un material ușor de montat, rezistent și foarte ușoară. Ca atare, nu va afecta șarpanta, structura de rezistență a acoperișului sau casei, așa cum poate fi cazul atunci când vei alege țigla ceramică. Bineînțeles, ar fi bine să iei în calcul soluțiile pe care ți le oferă arhitectul, fiind cel mai în măsură să calculeze eficiența materialului.

4. Încălzirea locuinței – un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere! Chiar dacă poate ți se pare rapid, încălzirea locuinței este o etapă foarte importantă și la care trebuie să te gândești bine, încă de la început. De exemplu, dacă vei alege drept soluție de încălzire centrala pe lemne, trebuie să știi că ai nevoie de o cameră tehnică pentru așezarea cazanului, cameră de depozitare a lemnelor și mai ales de un coș de fum foarte bine izolat. De asemenea, centrala pe gaze naturale, pe lemne ori cea electrică necesită montarea unor calorifere. Nu la fel se întâmplă în cazul încălzirii prin pardoseală, acolo unde trebuie totul bine realizat încă de la turnarea șapei.

Lasă un Comentariu...

*