Oricine își dorește o casă nouă, realizată conform planurilor și visurilor sale. De aceea, încă din momentul achiziționării terenului trebuie să te gândești cu mare atenție la toate etapele constructive, de la realizarea proiectului și până la elementele de decor.
O casă trebuie să fie solidă și mai ales foarte sigură. De aceea, este bine să achiziționezi materiale de cea mai bună calitate, să alegi o echipă de meșteri pricepuți care să îți ofere și garanția lucrării și de ce nu să dai multă atenție la detalii. Iar atunci când ne gândim la detalii trebuie să avem în vedere atât elementele constructive, elemente de zidărie, precum și racordarea la utilități. De exemplu, pentru racordarea la curentul electric va fi nevoie de o firmă specializată, dar și de materiale sigure, precum sunt acestea, care să îți aducă confortul că nimic rău nu se va putea întâmpla. La fel se întâmplă și în cazul racordării la apă, rețeaua de gaze naturale sau de canalizare. Toate aceste lucruri sunt de mare însemnătate.
Iată mai jos 5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când construiești o casă:
1. Respectați proiectul casei – acesta este realizat de un arhitect, cu studii și experiență în domeniu, dar și pe baza unor expertize ale terenului. Proiectul casei nu cuprinde doar schița în sine a locuinței, ci oferă indicații asupra materialelor de construcție pe care trebuie să le folosiți, adâncimea fundației casei, înălțimea acoperișului.
2. Folosiți doar materiale de construcție de cea mai bună calitate, de la cărămidă și până la adezivi. Materialele de construcție pe care le puteți regăsi aici creează o locuință solidă și trainică. De aceea, ori de câte ori aveți în plan construcția unei case, alocați un buget potrivit acestei etape constructive.
3. Organizarea de șantier este un alt lucru pe care ar fi bine să îl faci. Acest lucru se va face după obținerea autorizației de construire și după declararea începerii lucrării la Inspectoratul de Stat în Construcții. Trebuie să te decizi dacă vei construi casa în regie proprie sau cu ajutorul unei firme specializare. Organizarea de șantier are în vedere demararea pregătirilor pentru începerea construcției, de la racordare la apă, utilități și până la crearea unor spații de depozitare pentru unelte și scule. Tot în organizarea de șantier intră și alocarea bugetului necesar construcției.
4. Termoizolația este un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere. După ce casa este definitiv ridicată ar fi bine să treci la următorul pas, acela al termoizolării. Și acest lucru trebuie să se facă cu materiale de cea mai bună calitate pentru a putea evita scurgerile de căldură din timpul iernii și pentru o factură mai mică la încălzire.
5. Alegerea surselor de încălzire – se poate spune că alegerea surselor de încălzire trebuie cunoscută încă de la început. Și acest lucru pentru că anumite opțiuni au în vedere construirea unor anexe suplimentare. De exemplu, pentru centrala pe lemne sau peleți, mai mult ca sigur vei avea nevoie de o cameră tehnică și de un spațiu de depozitare.