Siguranța locuinței este o prioritate pentru majoritatea proprietarilor. În mod natural, hoții vizează acele proprietăți care prezintă un nivel redus de siguranță, acele case care sunt ușor accesibile, precum și casele care par neocupate. Există, totuși, o multitudine de modalități prin care vă puteți îmbunătăți siguranța casei, protejându-vă astfel familia, locuința și toate bunurile.
Dacă ceea ce vă doriți este o proprietate sigură, iată câteva modalități dovedite pe care le puteți implementa chiar din acest moment:
- Instalați un sistem de alarmă sau un sistem de supraveghere video. Investiția într-un sistem de securitate pentru locuințe poate oferi nivelul de securitate de care aveți nevoie, indiferent dacă dețineți o proprietate proprie sau ați închiriat un imobil. Sistemele de alarmă, sistemele de supraveghere video cu DVR sau un sistem complet de securitate a locuinței sunt factori de descurajare eficienți. De asemenea, unele sisteme de securitate pot ajuta la reducerea la minimum a pierderilor. Dacă un răufăcător încearcă să dezactiveze sistemul, alarmele sunt activate și imediat se va trimite o notificare către dumneavoastră sau către autoritățile locale. În mod obișnuit, un astfel de sistem îi sperie pe infractori, așa că locuința dumneavoastră împreună cu toate bunurile vor rămâne în siguranță.
- Modificați sau schimbați imediat yala ușii de la intrare. Atunci când se mută într-o nouă locuință, prea puțini proprietari se gândesc să schimbe yala. Totuși, nu trebuie niciodată să presupuneți că fiecare fost proprietar sau chiriaș al noii dumneavoastre case este la fel de demn de încredere ca dumneavoastră. Nu trebuie să presupuneți nici că vi s-au înmânat toate copiile cheilor. Prin urmare, o yală electromagnetică poate fi cea mai sigură și modernă opțiune pentru securitatea sporită a casei.
- Adăugați senzori de lumină în zonele exterioare. Iluminatul exterior este o altă tehnică dovedită care ajută la descurajarea hoților. Locuințele care par vacante sau neocupate sunt o țintă principală pentru infractori. În special atunci când nu sunteți acasă, senzorii de lumină amplasați la exteriorul casei vor da impresia că proprietarii sunt acasă. Curțile bine iluminate, cu copaci și arbuști tăiați și întreținuți, vor fi mai puțin vizate de răufăcători. Accesul la casă ar trebuie să fie luminos, controlat cel mai bine prin senzori de lumină. Astfel, infractorii vor fi descurajați, iar membrii familiei dumneavoastră vor ajunge în siguranță în casă după lăsarea întunericului. Senzorii de lumină montați în interiorul casei sunt de mare ajutor dacă seara nu sunteți acasă, dând impresia că cineva este înăuntru. Luați în considerare montarea unui sistem inteligent de lumini, care poate automatiza luminile din casă, difuzoarele audio, televizoarele, camerele de securitate, încuietoarele și alte echipamente. Puteți controla acest sistem inteligent direct de pe telefon.
- Nu țineți la vedere obiectele de valoare. În general, este indicat să nu vă faceți de unul singur o țintă disponibilă. Dacă veți lăsa impresia că nu aveți lucruri importante, veți încuraja hoții să părăsească zona proprietății dumneavoastră. Dacă aveți o mașină scumpă, atunci este bine să o țineți în garaj. Dacă aveți un televizor mare, țineți geamurile închise noaptea. Dacă tocmai ați achiziționat ceva nou și scump, nu lăsați cutia pe aleea de acces. Discreția este esențială.
Într-un final, nu arătați niciodată că sunteți plecat de acasă. Ori de câte ori plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, discutați cu vecinii pentru a vă ridica poșta, pentru a vă tunde gazonul, pentru a uda grădina și pentru a face alte lucruri care vor împiedica locuința să pară goală. Dacă nu sunteți prietenos cu vecinii, puteți lăsa câteva lumini aprinse în casă. O ultimă modalitate prin care vă puteți îmbunătăți siguranța proprietății este să evitați ușile de intrare cu geam de sticlă lângă mâner. Astfel de uși sunt foarte atrăgătoare pentru hoți, care pot sparge rapid sticla și pot intra în casă.