3 metode prin care îți poți transforma casa într-un loc mai sănătos și mai relaxant

Dintr-un motiv sau altul, mulți dintre noi am început să apreciem mai mult acest dar minunat al vieții. Dacă până nu demult, alergam dintr-o parte în alta, stăteam peste program la servici, iar în weekend mai degrabă eram prin magazine decât alături de cei dragi, iată că am început să apreciem într-un mod mai autentic viața cu ale sale minuni și bucurii. Poate că a fost virusul de vină, poate că a fost statul în casă, lipsa aerului proaspăt sau separarea de cei dragi.

Într-un final, am ajuns să privim viața cu alți ochi și așa, cei mai mulți dintre noi, suntem cu mult mai dispuși să facem unele eforturi pentru starea noastră de bine și pentru sănătate. Sigur, în continuare putem opta pentru abonamente la săli de fitness, pentru tratamente revoluționare de înfrumusețare, pentru împachetări și altele. Dar adevărata stare de bine și de sănătate începe acasă, așa că dacă râvnim să avem un corp zvelt și rezistent și o energie debordantă, atunci ar trebui să ne analizăm cu mai multă atenție locuințele.

Iată câteva metode prin care ne putem asigura că locuințele noastre ne susțin sănătatea și buna dispoziție:

  1. Adevărata curățenie. Chiar dacă nu ne place să petrecem timpul făcând curat, este important să locuim într-o casă curată, lipsită de praf, de bacterii și foarte bine aerisită. Pentru a nu ne pierde o zi din weekend făcând curat, cel mai indicat este să păstrăm ordinea și să facem câte puțin în fiecare zi. Într-o zi putem face curat în frigider, în altă zi putem spăla rufele și le putem împături pe cele uscate, iar în altă zi putem curăța băile. Contrar convingerilor, nu baia și nici vasul de toaletă nu sunt cele mai periculoase locuri din casă unde se ascund mii de bacterii, ci îi vom găsi în altă parte. Aflați aici care sunt cele mai contaminate spații și lucruri din casă, dar și cum să eliminați bacteriile. Nu uitați să dezinfectați cu regularitate și telefonul mobil, telecomenzile, tastatura și toate gadgeturile pe care le folosiți frecvent.
  2. Îmbunătățiți calitatea aerului. Nu putem da dovadă de claritate în gândire și nici de productivitate sau cine știe ce performanțe dacă locuim și lucrăm în medii neaerisite. Pe de altă parte, persoanele care suferă de astm, alergii sau afecțiuni respiratorii cu atât mai mult au nevoie de un mediu curat, aerisit, lipsit de praf și de particule poluante. Sunt nenumărate moduri prin care puteți îmbunătăți calitatea aerului, iar unele dintre acestea reprezintă adevărate tehnici de relaxare. Pentru început, ați putea începe să ștergeți praful cu regularitate și să aspirați folosind un aspirator cu filtru HEPA. Dacă suferiți de astm, ar trebui să eliminați covoarele din locuințe sau să optați pentru cele din bumbac, care se pot spăla în mașina de spălat. Mai apoi, faceți un obicei din a deschide dimineața ferestrele pentru ca aerul curat să pătrundă în toată casa. Un difuzor de arome poate fi de mare ajutor mai ales pentru împrospătarea aerului și pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Bineînțeles, este recomandat să folosiți uleiuri esențiale de foarte bună calitate. Unele dintre cele mai apreciate uleiuri pentru împrospătarea și dezinfectarea aerului sunt uleiurile de lămâie, de mentă, de eucalipt, de cuișoare și de camfor. Odată cu împrospătarea aerului, așteptați-vă să vă cuprindă o stare de bine și de relaxare.
  3. O bucătărie echipată. Fără hrană sănătoasă, nici nu putem spera la o viață lungă și lipsită de afecțiuni medicale. Pentru că avem vieți atât de încărcate și agitate, de cele mai multe ori poate fi de-a dreptul imposibil să gătim mese nutritive. Aici ne pot fi de ajutor accesoriile esențiale de bucătărie, cum ar fi un blender, un smoothier maker sau un slowcooker. Cu astfel de ajutoare, se simplifică enorm pregătirea unor mese gustoase și sănătoase.

Nu în ultimul rând, apa curată și pură stă la baza unei sănătăți de fier. Apa contribuie la detoxifierea organismului, la îmbunățirea aspectului pielii și la pierderea excesului de kilograme. Pentru a vă asigura că beți cea mai curată apă, optați pentru o cană filtrantă sau pentru un filtru de apă care se montează, de regulă, la intrarea apei în locuință sau direct la robinet.

Lasă un Comentariu...

*