Ai în vedere construcția unei locuințe? Mai mult ca sigur ajungi să te întrebi care este cea mai potrivită soluție de construcție pentru casa ta. Mai înainte de a lua o decizie trebuie să cântărești foarte bine înainte și să alegi soluția care ți se potrivește cel mai bine, fiind durabilă și mai ales eficientă energetic.
Iată mai jos 3 soluții de construcție pentru locuința ta:
1. Casa din cărămidă
Construcția din cărămidă este una sigură și mai ales durabilă. Am putea spune că dacă vom folosi aceste cărămizi pline mai mult ca sigur se vor bucura de casa ta mai multe generații și în același timp oferă un bun suport energetic.
Cărămida este un produs natural, rezistent și durabil și are o capacitate portantă deosebită. Atât iarna, cât și vara, o casă din cărămidă asigură un climat plăcut, o protecție termică și acustică aparte. Ca atare, am putea spune despre cărămidă că este un material pe care merită să îl ai în vedere atunci când alegi să construiești o locuință, iar prețul pe metru pătrat de zidărie reprezintă un alt criteriu pe care să îl urmărești cu atenție.
Dacă te gândești să alegi cărămida ar fi bine să iei în calcul cărămida plină, aceasta fiind folosită încă din cele mai vechi timpuri, longevitatea construcțiilor de acest gen fiind dovedită în timp. Este fabricată din argilă simplă sau presată și mai apoi arsă. Cu toate acestea, prezintă un dezavantaj – un cost de manoperă ridicat, fiind mult mai greu de construit.
Cărămida cu goluri este un produs rezistent la cutremure și durabil. Se construiește ușor, însă are nevoie de stâlpi și centuri pentru a deveni un material autoportant. Aceste goluri ale cărămizii determină o bună izolație termică și fonică și de aceea este bine de avut în vedere.
2. Casa din BCA
Atunci când spui BCA trebuie să te gândești la beton celular autoclavizat, fiind realizat dintr-un amestec de ciment, var, apă și nisip. Toate acestea, îi asigură rezistență în timp. Ofertele din piață sunt generoase, astfel că puteți găsi BCA la preț mic destul de ușor.
Dacă ne gândim la avantajele BCA, atunci este de la sine înțeles că sunt cele mai ușoare materiale de construcție, dar și foarte bune termoizolatoare. Ca atare, costurile facturilor la energie vor fi mult mai mici decât în cazul unei construcții din cărămidă. Dacă vei opta pentru o construcție a pereților exteriori de 30 cm, atunci nu vei mai avea nevoie să izolezi locuința cu vată minerală sau polistiren, căldura fiind păstrată în interior. O construcție din BCA se ridică repede, astfel că prețul manoperei este mult mai mic decât în cazul unei construcții cu cărămidă plină. În plus, neavând nevoie de izolație, vei scuti atât materiale, cât și cost suplimentar pentru manopera procesului de izolat locuința. De asemenea, BCA-ul este considerat un material care respira, astfel că nu poate exista riscul de igrasie sau mucegai.
Fiecare material prezentat mai sus prezintă și avantaje și dezavantaje, însă sunt considerate materiale extrem de rezistente.