CONSTRUCȚII

Boiler spart: ce este de făcut

Boilerul electric reprezintă cea mai accesibilă soluție tehnologică pentru obținerea apei calde menajere. Prețurile relativ mici, durată lungă de exploatare, folosirea în orice spațiu și rezistența sistemului sunt unele dintre avantajele principale ale acestei opțiuni independente de confort. Totuși, la fel ca orice alt echipament, boilerul este predispus la defecțiuni […] mai mult »

4 modalități prin care poți îmbunătăți siguranța casei tale

Siguranța locuinței este o prioritate pentru majoritatea proprietarilor. În mod natural, hoții vizează acele proprietăți care prezintă un nivel redus de siguranță, acele case care sunt ușor accesibile, precum și casele care par neocupate. Există, totuși, o multitudine de modalități prin care vă puteți îmbunătăți siguranța casei, protejându-vă astfel familia, […] mai mult »

5 criterii esențiale pentru alegerea ușilor de exterior

Ușa de la intrare oferă o primă impresie asupra spațiului din interior. Simplă sau grandioasă, aceasta trebuie selectată cu atenție pentru a reda fidel întregul aspect al unei clădiri. Totuși, nu este suficient ca o ușă de exterior să fie aleasă având în vedere doar criteriul estetic. Un produs bun […] mai mult »

Ce este auditul energetic și care este rolul acestuia?

Realizarea unui audit energetic contribuie la identificarea deșeurilor intenționate și neintenționate de energie electrică. De asemenea, acesta ajută la identificarea oportunităților de raționalizare a energiei și a practicilor de raționalizare a consumului. Orice reducere a consumului de energie contribuie la reducerea emisiilor de carbon și face ca mediile de lucru […] mai mult »

Lifturile auto – moft sau necesitate în locuințele rezidențiale?

Insuficiența locurilor de parcare reprezintă o problemă atât pentru blocurile vechi de locuințe din orașe, cât și pentru ansamblurile rezidențiale noi. Întrucât suprafețele de construit sunt destul de mici în zonele urbane aglomerate, iar investitorii preferă să valorifice la maxim spațiul disponibil, problema parcărilor se acutizează pe zi ce trece. […] mai mult »

Cum poți obține un audit energetic complet și ce costuri presupune?

Prin întocmirea unui audit energetic sunt identificate informațiile privind consumul energetic al unei construcții și oportunitățile de economisire a energiei pentru implementarea soluțiilor de creștere a performanței energetice. În urma acestei analize efectuate de specialiștii acreditați, se stabilesc soluții de reabilitare sau modernizare termoenergetică a clădirilor. Documentația face parte din […] mai mult »

3 motive să investești în casa viitorului

Casa ideală este casa care te reprezintă cel mai bine, cea pe care ai visat-o dintotdeauna și care îți oferă confortul mult dorit. Odată cu trecerea timpului, vei observa ce mult contează ca, pe lângă designul preferat de tine, locuința ta să fie și una practică, să reprezinte o investiție […] mai mult »

Scule și unelte necesare în orice gospodarie

La fel cum femeile au întotdeauna în geantă o trusă de machiaj care le salvează în orice situație, și bărbații se laudă cu trusa lor de prim-ajutor cu scule și unelte necesare în orice gospodărie care îi scoate din necaz. Partea bună e că specialiștii au perfecționat atât de mult […] mai mult »