Suntem foarte atenți la aspectul estetic atunci când alegem ușile pentru locuința noastră. Ne dorim să se asorteze cu celelalte elemente din interior, fiind foarte atenți la design. Dar, atunci când feroneria nu este de calitate, durata de viață a ușii scade.
Balamalele, alături de garnituri și șuruburi alcătuiesc feroneria ușilor. Aceste elemente trebuie să fie de înaltă calitate pentru a asigura buna funcționare a ușilor și o bună durabilitate. În acest articol îți prezentăm trei tipuri de balamale.
Top 3 tipuri de balamale de uși
Deși foarte mici, balamalele garantează siguranța. Atunci când cauți balamale pentru uși de exterior, vrei să ai liniștea că ușa poate face față chiar și unei situații neprevăzute, cum ar fi o intrare prin efracție. Infractorii vizează nu doar yala, cât și balamalele. În plus, nu îți dorești vreun scârțâit supărător al ușii. Siguranța, buna funcționalitate a ușii și durabilitatea ridicată sunt asigurate de balamale.
1. Balamale ascunse
Balamalele ascunse oferă un design de nivel superior și o securitate ridicată. Balamalele ascunse sunt montate în interiorul ușii, drept pentru care mai sunt numite și invizibile, reprezentând o alternativă la balamalele tradiționale. Așadar, odată instalate se camuflează perfect între toc și ușă.
Balamalele ascunse sunt moderne, au un design minimalist, nu se văd din exterior și reprezintă cu siguranță o opțiune de top. Ele constituie o soluție atât pentru ușile de interior, cât și pentru cele de exterior. Sunt foarte rezistente, silențioase și au durată lungă de viață. În plus, spre deosebire de clasicele balamale, acestea au funcția de reglaj, care poate fi realizată foarte simplu de proprietarul ușii.
2. Balamale tip fluture
Sunt formate din două părți, una dintre ele fiind decupată, similară unei aripi de fluture. Atunci când ușa este închisă, partea mai mică se încorporează în cealaltă. Mai sunt cunoscute sub denumirea de balamale aplicate sau fără frezare (pentru că nu este necesară frezarea tocului). Sunt elegante, având un frumos aspect estetic.
Balamalele tip fluture sunt compatibile atât cu ușile de dreapta, cât și cu ușile de stânga. Sunt ușor de instalat și pot fi de diferite mărimi și materiale.
3. Balamale din aluminiu
Printre criteriile de alegere a balamalelor se numără modul de montare, astfel că există balamale aplicate sau balamale prin înșurubare. Dar, recomandarea este că dacă-ți dorești balamale de calitate, să acorzi atenție și materialului din care sunt fabricate.
Astfel, o alegere de top o reprezintă balamalele din aluminiu. Este un material cu o rezistență mecanică sporită, care nu este afectat de coroziune și nu necesită întreținere. Balamalele din aluminiu oferă siguranță și rezistență pe termen lung.
Prin urmare, găsești balamale dintre cele mai variate. Este important să pui preț pe calitatea lor, deoarece de ele depinde buna funcționare a ușii și durabilitatea acesteia.