Stilul minimalist. 5 reguli de bază

Stilul minimalist pleacă de la premiza „less is more” (mai puțin înseamnă mai mult), expresie ce aparține arhitectulului german Ludwig Mies van der Rohe. Acest stil nu este doar o variantă de a ameneja livingul, ci a devenit pentru mulți un mod de a trăi. Mimimalismul încurajează oamenii să elimine tot ceea ce este inutil în viața lor, lăsând astfel loc pentru aspecte mult mai importante precum sănătatea, calitatea relațiilor și dezvoltarea personală. Stilul minimalist include doar strictul necesar. O astfel de amenajare este simplă, confortabilă și practică. Dintr-o astfel de locuință dispar obiectele înghesuite în dulapuri, care stau nefolosite de ani de zile. Se creează spațiu și sunt scoase în evidență lucrurile care ne sunt dragi.

20991 Stilul minimalist 5 reguli de bază

Iată mai jos câteva din cele mai importante reguli de bază incluse în amenajarea stilului minimalist:

  1. Mai puțin înseamnă mai mult. Minimalismul reduce arhitectura la concepțiile sale esențiale de spațiu, lumină și formă. În gereral, culoarea aleasă este una neutră, iar obiectele decorative lipsesc. Camera este plină de lumină, iar mobilierul este multifuncțional. Spațiul este elementul cel mai important al decorului minimalist. Asta nu înseamnă că nu trebuie să-ți folosești imaginația și să decorezi simplu și elegant pentru a crea efectul dorit. Poți să optezi pentru rafturi perete care se îmbină perfect cu decorul și scot în evidență anumite obiecte de care ești atașat. Pentru a mări vizual spațiul, culorile stilului minimalist care se potrivesc într-un living sunt cele deschise, luminoase și calde. Poți să alegi și combinații de nuanțe îndrăznețe, dar va trebui să le folosești cu moderație. O altă variantă care oferă un aer modern este utilizarea unui tapet în stil minimalist. Aplică regula „less is more”, dar lasă-ți liberă creativitatea.
  2. Alege piese de calitate. Persoanele care adoptă acest stil dețin cât mai puține lucruri. Minimaliștii identifică obiectele care le sunt necesare și se limitează doar la acestea. În general, cei care aleg acest stil nu sunt interesați de aspectul material și nu fac cumpărături în exces. În momentul în care achiziționează un obiect se orientează către lucruri de calitate, care-și justifică prețul și au o durată de viață lungă. Minimaliștii optează pentru mese elegante și cu bun gust, scaune simple sau surse de lumină care se remarcă prin finețe și se integrează perfect în decor.
  3. Mobilierul este simplu. Un living amenajat în stilul minimalist presupune, în primul rând, alegerea unui număr mic de obiecte de mobilier: o canapea, un fotoliu, o măsuță pentru micul dejun și cafea, polițe pe un perete și o draperie. Mobila are un design simplu fără ornamente inutile. Canapeaua trebuie să fie practică și utilă. Se alege o variantă clasică. Totodată, canapeaua nu trebuie aglomerată cu perne decorative. Măsuța selectată trebuie să fie compactă, simplă și grațioasă.
  4. Decorează cu obiecte personale. Atunci când amenajezi o cameră în stilul minimalist ești un om care pune preț pe obiectele personale care trezesc diferite stări și îți oferă bucurie în momentul în care le observi prin casă. Dacă ai spațiu și renunți la lucrurile inutile, obiectele rămase vor ieși mai mult în evidență. Este dovedit faptul că persoanele care se înconjoară de lucruri cu însemnătate vor fi mai relaxate și mai fericite.
  5. Simplu nu înseamnă monoton. O cameră cu un decor minimalist nu trebuie să fie banală. Monotonia se poate alunga prin elemente alese cu bun gust. Se poate opta pentru plante decorative și pentru obiecte care au o varietate mare de culori. Un alt aspect important este legat de parchet. Acesta trebuie să iasă în evidență și poate fi acoperit doar cu un covor de dimensiuni medii. În ceea ce privește iluminatul din living, alege o lustră cât mai simplă, din metal, fără accesorii inutile.

Acest stil se potrivește persoanelor care au o filosofie de viață minimalistă, care iubesc spațiul și care pun experiențele pe primul plan, nu obiectele.

Lasă un Comentariu...

*