Eleganța Feng Shui în living

Livingul este locul în care se adună familia pentru a petrece câteva ore de relaxare sau de distracție. De aceea, trebuie să fie o încăpere confortabilă și plăcută, unde toată lumea să se simtă bine, un loc unde de abia aștepți să ajungi seara acasă. Ea trebuie să fie cât mai primitoare și să reflecte personalitatea și interesele celor care locuiesc acolo. Așadar, pentru a-ți înviora atmosfera apelează la Feng Shui.

Feng Shui (1).jpg

Picture 1 of 6

Din punct de vedere psihologic, livingul reprezintă modalitatea prin care suntem percepuți de lumea exterioară, este încăperea unde se poate scoate în evidență locul pe care îl ocupăm în societate ți unde ne putem întări capacitatea de a crea prosperitate și bunăstare. Dacă în această cameră ne petrecem câteva ore bune din timpul liber, este evident că Feng Shuiul acestei camere afectează armonia, prosperitatea și succesul întregii familii. Așadar, conform Feng Shui, este camera cea mai indicată să fie activată energetic pe toate cele nouă sectoare: dragoste, faimă, prosperitate, sănătate, familie, copii, persoane de ajutor, carieră și educație.

Atunci când un prieten sau un vecin te vizitează pe neașteptate, livingul trebuie să fie un spațiu în care musafirul să se simtă confortabil. Un living bine conceput îi oferă oaspetelui tău sentimentul de siguranță în preajma ta, făcându-i plăcere să petreacă timpul alături de tine. În Feng Shui, sufrageria reprezintă și un loc al oportunităților și a potențialului, inclusiv în ceea ce privește cariera și relațiile impersonale. Evită să așezi scaunele sau canapeaua cu spatele la ușă. Permițându-le oaspeților tăi să îi vadă pe noii veniți, vă asigurați că aceștia sunt bine primiți și acceptați. Canapelele circulare încurajează participarea la conversații, însă unele locuri ar putea bloca ușile, ceea ce nu este deloc de dorit.

Conform Feng Shui, dacă mobila este amplasată într-un mod agresiv, de exemplu două canapele așezate față în față, apare ostilitatea, iar dacă sofalele sunt așezate înclinat una față de cealaltă, se creează obstacole în calea fluxului de chi. Pentru scaune este indicat să optați pentru un aranjament regulat, față de cel neregulat, deoarece ajută chiul să se acomodeze mai ușor. Mobila nu trebuie să pară „aruncată” în mijlocul camerei. Trebuie să existe cel puțin un perete despărțitor care să furnizeze efectul – țestoasă de sprijin. Acest lucru induce interacțiuni armonioase între tine și musafiri. Mobila poate avea orice culoare sau material, în funcție de gusturi, dar vă recomandăm să alegeți culori și materiale care fac bine casei. Asta înseamnă că, dacă livingul este în vestul casei, nuanțele de alb, galben și energia metalică vor fi perfecte pentru această cameră. Dacă se află în partea estică, nuanțele se albastru și verde, combinate cu mobila de lemn, sunt potrivite pentru încăpere.

Un alt obiect de mare interes, foarte des întâlnit în amenajările moderne, este televizorul. Regula Feng Shui spune că acesta este bine să fie așezat mai degrabă într-un colț al camerei, decât în centrul acesteia. În acest fel, membrii familiei și musafirii vor putea discuta mai mult între ei, decât să se uite la programele TV. Trebuie ținut cont că locul în care televizorul sau un alt aparat de acest gen va fi amplasat va deveni mai energizat. Specialiștii Feng Shui recomandă ca locul perfect să fie în partea de vest și nord-vest. Mesele și măsuțele de cafea pe care le avem în living trebuie să aibă o formă cât mai rotunjită, chiar dacă sunt pătrate sau dreptunghiulare. Colțurile lor trebuie să fie rotunde, pentru ca să nu trimită energii negative către cei care stau în dreptul lor.

Un alt punct de interes în living este biblioteca. Regulile Feng Shui spun că aceasta trebuie să aibă cât mai multe uși cu cât mai puține rafturi deschise. Muchiile acestora ne pot răni, provocându-ne diverse boli, dureri de spate sau de cap, prin energiile de tip ascuțit pe care le trimit către noi. O altă problemă care poate să mai apară atunci când suntem expuși unor rafturi deschise este aceea că există riscul de a avea probleme în carieră.

Fă ceva ca să pui în mișcare energia podelei și să revitalizezi astfel energia pământului. Când este revitalizată, energia pământului îți aduce noi oportunități, în viață. Optează și pentru un covor. Culoarea acestuia trebuie aleasă în funcție de locația livingului tău. Păstrează regula celor opt direcții favorabile în Feng Shui. Dacă ai livingul în S, cumpără-ți un covor roșu aprins. Dacă este în N, E sau SE, cumpără ceva pe albastru. E, SE și S beneficiază și de pe urma covoarelor verzi. Toate celelalte direcții înfloresc prin culorile pământului, de aceea se potrivesc toate nuanțele de bej, galben sau ocru. Când împrospătezi chiul pământului, acesta înnoiește chiul întregii case.

Tavanele trebuie să fie cât mai line și drepte, pentru a respecta regulile Feng Shui. Dacă sunt înclinate, trebuie să corectați acest dezechilibru prin stimularea chiului cu lumini amplasate de-a lungul laturii unde tavanul este mai jos. Dacă aveți tavane false, aveți grijă ca forma lor să fie rotunjită și cât mai plină. În viziunea popoarelor chinezești, formele rotunde sunt un simbol al banilor. De aceea, este bine să avem cât mai multe obiecte și piese de mobilier cu această formă, sau având colțurile rotunjite.

În familiile în care se respectă Feng Shui, expun de foarte multe ori pe pereții din living ideograme ce compun maxime sau binecuvântări ce te duc cu gândul la prosperitate, sănătate, dragoste împlinită sau viață lungă. De aceea, e indicat să acordăm o atenție deosebită tablourilor pe care le expunem pe pereți, care ar trebuie să întruchipeze scene din natură, peisaje vesele, fericite, desene luminoase și armonioase. Amplasarea mobilei trebuie să să făcută în așa fel încât să nu blocheze fluxul chiului care intră în living, deci să nu punem niciodată piese mari lângă ușă sau în dreptul acesteia.

O canapea, șase scaune sau o măsuță de cafea sunt esențiale pentru a îndeplini funcțiile camerei de zi. Atunci când alegi să ți-o decorezi în stilul Feng Shui, optează pentru ceva simplu și tradițional.

Lasă un Comentariu...

*