Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o veche formă de artă chinezească care a apărut acum aproape 4000 de ani. Cei care practică această artă, au învățat să armonizeze locuința cu trăsăturile de personalitate ale ocupanților ei. Maeștrii Feng Shui susțin că, odată ce ai pus stăpânire și ai pus în practică acestă artă, te vei bucura de un stil de viață sănătos, de o situație financiară mulțumitoare și de un statut social îmbunătățit.

Ce este Feng Shui (1)

Picture 1 of 8

Feng Shui este o artă prin care se studiază energia vitală care ne înconjoară, pe care chinezii o numesc Chi sau Qi. Prin corectarea echilibrului fluxului de energie din spațiile în care trăim și muncim, reușim să influențăm în cel mai bun mod cursul vieții noastre. În Feng Shui, totul are o cauză și un efect. El ne învață să trăim în armonie cu natura, să echilibrăm și să îmbunătățim cursul natural al energiei care se află peste tot și în toate. Un Feng Shui bun se recunoaște printr-o viață liniștită și împlinită, plină de satisfacții și succese pe toate planurile. Reamenajarea spațiului în care trăim și muncim, ne poate aduce noroc de bogăție, sănătate și fericire. De aceea, prin Feng Shui se creează o punte de legătură între materialism și spiritualitate.

Ce înseamnă Feng Shui?

În chineză, Feng se traduce prin „vânt”, iar Shui prin „apă”. Vântul reprezintă influențele cosmice, temporale și numerologice, cât și oxigenul și vântul în sine. Apa reprezintă mediul înconjurător, peisajul, drumurile și străzile. Vântul și apa constituie două forțe elementare necesare vieții, care pot fi și devastatoare atunci când se manifestă sub formă de uragane sau inundații.

În arta Feng Shui se pleacă de la premisa că există un flux de energie invizibil, care străbate mediul înconjurător, casa și omul. Bazându-se pe teoria celor cinci elemente – pământ, metal, apă, lemn, foc – și pe principiile yin și yang, expertul Feng Shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor. Cele patru centre de interes majore din Feng Shui sunt bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși.

De ce Feng Shui?

Fie că vorbim despre o amenajare a unei locuințe, fie a grădinii sau a locului de muncă, importanța Feng Shui apare atunci când dorești să îți creezi un loc din care să-ți iei forța, un loc în care să te încarci cu energie pozitivă. O situație în care energia negativă Sha o regăsim în special în cazul clădirilor cu fațada complet din sticlă. Încăperile sunt inundate de lumină, însă efectul secundar negativ care se produce este că, în aceeași măsură, se pierde foarte ușor energia. Efectiv, iese pe geam, fără ca cei ce folosesc aceste spații să beneficieze de energia vitală și de susținere. Acest lucru poate să ducă la lipsa cronică de energie și implicit la lipsa de bani.

Decorațiuni pentru relaxare

În articolele următoare, vom discuta despre cum să îți amenajezi fiecare încăpere în stilul Feng Shui. Până să ajungi să îți redecorezi toată casa după principiile Feng Shui, poți să cumperi obiecte specifice acestei arte. Spre exemplu, clopoțeii de vânt, din bumbac sau metal, atârnați în balcon, aduc noroc. Ei se găsesc în magazinele de specialitate și prețul variază între 20 și 50 de lei. O fântână Feng Shui ajută la eliminarea stresului și poate fi montată în camera de zi. Prețul vartiază între 80 și 300 de lei, în funcție de dimensiuni. Tot pentru liniște, poți decurge și la o soluție mai simplă: un vas de sticlă cu apă, în care ai pus câteva frunze de bambus.

Arta Feng Shui funcționează atât de bine pentru că acționează atât la nivel conștient, cât și subconștient. În fond, trei sferturi din deciziile pe care le luăm, indiferent că e vorba de parteneriat sau de afaceri, le luăm intuitiv.

Lasă un Comentariu...

*