7 modalități de a obține un interior scandinav cu bani puțini

Dacă visați la o locuință cu forme geometrice, cu pereți albi, cu țesături groase, cu lumânări și plante multe, cel mai probabil sunteți adepți ai stilului scandinav. La urma urmei, este unul dintre cele mai îndrăgite stiluri de amenajare a locuințelor. Și nu e vorba doar despre un stil de amenajare a casei, cât mai degrabă este vorba despre a trăi o viață echilibrată și fericită.

Stilul scandinav implică ordine, curățenie, mult alb, multă lumină, elemente naturale și o atmosferă caldă și relaxantă la lăsarea serii. Cu alte cuvinte, o amenajare scandinavă se realizează cu puține lucruri, dar de impact. Haideți să vedem în rândurile de mai jos care sunt acele modalități prin care puteți obține un interior scandinav fără să cheltuiți averi pe obiecte decorative:

  1. Invitați natura în locuință. În amenajarea scandinavă, natura joacă un rol principal. Nu trebuie decât să împodobiți locuința cu plante decorative prin frunze, precum cele de aici. Studiile au arătat că plantele sunt foarte pricepute în a alunga stresul și în a curăța și purifica aerul. Pe lângă flori, puteți crea tot felul de aranjamente folosind pietre, conuri sau nisip.
  2. Textilele sunt esențiale. O locuință minimalistă nu trebuie să fie nicidecum una rece. Dimpotrivă, trebuie să emane căldură și relaxare, iar textilele, sub orice formă ar veni, vor oferi acel aspect primitor. Puteți opta pentru tablouri din materiale textile, pentru perne decorative, pentru flori artificiale așa cum sunt cele de aici, dar și pentru lenjerie de pat din in sau bumbac, pentru pături din lână și covoare din blană falsă.
  3. Scăpați de lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Stilul scandinav se rezumă la un aspect curat, aerisit și minimalist. Alocați-vă ceva mai mult timp pentru a sorta lucrurile pe care le veți în locuință, pentru a vă gândi care sunt acele lucruri pe care le folosiți și de care aveți nevoie, care sunt lucrurile învechite și care sunt acele lucruri pe care nu le-ați folosit niciodată. Cu alte cuvinte, încercați să vă organizați toate lucrurile pe care le dețineți, aruncați ceea ce s-a stricat sau este prea învechit și dăruiți sau vindeți lucrurile bune, dar pe care nu le-ați folosit.
  4. Văruiți pereții în alb. Amenajarea scandinavă este sinonimă cu un aspect proaspăt și luminos. Prin urmare, rezervați-vă un weekend pentru a vărui cu un var alb calitativ pereții locuinței dumneavoastră. La fel de potrivit este și un var de culoare gri deschis sau crem.
  5. Aduceți lumină în locurile întunecate. Pentru că locuiesc într-o regiune lipsită de lumină timp de șase luni, este ușor de înțeles de ce scandinvaii au creat un fel de obsesie pentru obținerea unor locuințe aerisite și luminoase. O modalitate foarte simplă și ieftină de a lumina colțurile mai întunecate ale casei este prin utilizarea oglinzilor în diferite forme și mărimi. Cu ajutorul oglinzilor poziționate în zonele unde nu ajunge lumina, puteți reflecta lumina naturală, oferind impresia unui spațiu mai luminos și mai generos ca suprafață.
  6. Optați pentru preșuri de mici dimensiuni sau pentru covoare rotunde. Pentru un aspect cu adevărat scandinav, covoarele care acoperă toată pardoseala nu sunt chiar cele mai potrivite. În schimb, puteți opta pentru covoare din bumbac, din iută, din sisal sau din bambus de dimensiuni mai mici sau pentru covoare rotunde. O amenajare cu adevărat scandinavă veți obține și dacă suprapuneți covoare de dimensiuni diferite.
  7. Creați o atmosferă relaxantă. La apusul soarelui, casele scandinave se transformă într-o oază confortabilă pentru minte și suflet. Este foarte simplu să obțineți o astfel de atmosferă. Trebuie doar să instalați comutatoare reglabile de lumină, să răspândiți lumânări în întreaga locuință și poate chiar să folosiți un difuzor de arome.

Un alt secret al amenajărilor scandinave constă în achiziționarea obiectelor multifuncționale. Se pare că scandinavii sunt cei mai talentați în a combina formele și funcțiile. Trebuie doar să aveți o minte deschisă și să optați pentru piese de mobilier care pot îndeplini mai multe funcții. De exemplu, o canapea extensibilă se poate transforma oricând într-un pat confortabil, o măsuță de cafea poate fi prevăzută cu sertare, iar un taburet poate ascunde un spațiu generos de depozitare. Investiți în mai puține piese de mobilier, obținând o casă practică și fermecătoare.

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*