Organizarea unui loc de birou pentru copii: 7 sfaturi esențiale

Copiii au nevoie de un spațiu personal, unde pot să scrie sau să deseneze, mai ales dacă au constat teme de făcut. Probabil te-ai gândit la organizarea unui loc de birou pentru copii, dar nu știi de unde să începi.

                                    Sursa foto: https://unsplash.com/photos/sEgodrJdMGw

Ei bine, nu este dificil să pui la punct un astfel de spațiu, dar trebuie să ții cont de câteva sfaturi esențiale, care-ți vor fi de folos. Iată care sunt, din rândurile de mai jos.

Alege încăperea potrivită

În primul rând, trebuie să te gândești unde organizezi un loc de birou pentru copii. Orice încăpere ai alege, copilul tău merită un loc util și frumos, amenajat pentru studiu sau relaxare.

 

De cele mai multe ori, dacă nu ai o încăpere separată pe care să o dedici biroului, trebuie să faci un compromis. Fie așezi biroul în dormitorul celui mic, lângă fereastră, fie îl organizezi în living sau chiar pe hol. Contează că acesta să aibă intimitate și să se poată concentra.

Optează pentru gama potrivită de culori

Specialiștii în design interior au câteva păreri în legătură cu paleta de culori din încăperea în care se află biroul copiilor. Astfel, ei spun că cele mai potrivite sunt culorile neutre. Dacă pereții sunt albi sau bej, poți opta pentru mobilier în nuanțe mai vii, astfel încât să echilibrezi vizual încăperea.

 

Totodată, se spune că nuanțe precum maro, galben sau verde deschis stimulează concentrarea, așa că se pot folosi pentru a scoate în evidență biroul. În schimb, dacă pereții sunt roșii, folosește mobilier și decorațiuni clasice, în nuanțe de alb sau negru. Ține cont și de preferințele copilului!

Investește într-un birou de calitate

Biroul este un articol de mobilier esențial, așa că merită să achiziționezi un model de calitate, care să reziste în timp. Se recomandă ca înălțimea biroului să poată fi adaptată înălțimii celui mic, astfel încât să poată să-și sprijine coatele pe blat. Dacă biroul este mic, copilul stă cocoșat atunci când își face temele. Biroul este prea mare? Prichindelul va sta cu brațele și coatele ridicate și riscă să aibă dureri de spate sau de coloană.

 

Experții sunt de părere că biroul pentru copii trebuie să aibă o lungime minimă de 70-80 de centimetri. În ceea ce privește materialul, se recomandă lemnul, pentru că este un material durabil și plăcut din punct de vedere estetic.

Cumpără un scaun confortabil

Nu doar biroul contează, ci și scaunul confortabil, pe care cei mici se așează atunci când își fac temele sau desenează. Și în acest caz, merită să cumperi scaune de birou în funcție de înălțimea copilului, astfel încât acesta să ajungă perfect la masa de lucru.

Scaunele de birou trebuie să ofere confort și să susțină coloana vertebrală. Cele mai potrivite sunt scaunele ortopedice, cu un spătar rigid și o curbură care permite adoptarea unei poziții firești a corpului. Șezutul trebuie să fie mediu, nici prea tare, dar nici foarte moale. În final, asigură-te că există spațiu liber și pentru picioare.

Optează pentru corpuri de iluminat

Ar fi ideal ca biroul copilului să fie poziționat lângă o fereastră, pentru a se bucura de lumina naturală. Dacă acest lucru nu este posibil, alege câteva corpuri de iluminat, care ajută mai ales în timpul serii. Se recomandă lumina albă, care nu obosește ochii.

 

Uneori poate să fie suficientă o lampă de birou reglabilă, care se prinde cu ușurință de blatul de lucru.

Nu uita de sistemele de depozitare

Biroul copilului nu trebuie să fie prea aglomerat. De aceea, poți să investești și în câteva tăvițe sau suporturi, în care cel mic să țină caietele sau rechizitele, astfel încât să-i rămână loc suficient pe blat.

 

Există și polițe care se montează pe perete, în apropierea biroului. Acestea sunt varianta perfectă pentru menținerea ordinei și a curățeniei în întreaga încăpere.

Include câteva decorațiuni creative

Organizarea unui loc de birou pentru cei mici nu presupune crearea spațiilor rigide. După cum știi, copiii învață prin joacă, așa că poți opta și pentru decorațiuni creative, care le stârnesc imaginația.

 

Cumpără accesorii vesele, precum suportul de creioane cu animația preferată sau diferite obiecte colorate care îl introduc în lumea jocului. Aceste mici detalii îi fac pe micuți să fie mai atrași de teme sau diferite sarcini pentru acasă.

 

Ține cont de aceste sugestii utile și vei obține un birou perfect pentru cei mici!

 

Lasă un Comentariu...

*