O coloană vertebrală sănătoasă are nevoie de un scaun bun

Într-un birou din secolul al XXI-lea, munca implică de obicei foarte mult stat pe scaun în fața calculatorului. Dar știați că statul pe scaun pune mai mult stres pe coloana vertebrală decât statul în picioare? Pentru a evita problemele și durerile de spate, este esențial să folosiți un scaun de birou proiectat ergonomic.

Dar ce anume înseamnă un scaun ergonomic? Ergonomia este știința aplicată designului de echipamente, menită să maximizeze productivitatea, reducând oboseala și disconfortul unei persoane. Un scaun ergonomic, de exemplu, este cel care susține partea inferioară a spatelui și ajută la menținerea unei poziții bune.

Cum alegem scaunul de birou ergonomic ideal?

Scaunele ergonomice nu sunt toate construite la fel. Deoarece fiecare persoană are propria constituție corporală, cel mai bine este să căutați un scaun care să poată fi ajustat cu ușurință în ceea ce privește înălțimea scaunului, înălțimea cotierei și înclinația spatelui. Există mai multe tipuri de scaune de birou și nu se poate indica un scaun de birou excelent pentru toate persoanele, dar câteva trucuri vă pot ajuta să alegeți scaunul care împiedică durerile de articulații și disconfortul.

De asemenea, un fizioterapeut vă poate ajuta să alegeți scaunul de birou potrivit cerințelor personale și vă poate sugera alte modalități prin care puteți să preveniți sau să ameliorați durerile de spate. Clinica Medoterapy Life oferă servicii medicale pentru angajați, cum ar fi fizioterapie, masaj terapeutic și kinetoterapie, care tratează afecțiuni ale coloanei vertebrale, ale articulațiilor, precum și afecțiuni reumatice. Specialiștii Medoterapy și echipamentele portabile de ultimă generație asigură o ședință de fizioterapie cu beneficii însemnate pentru angajat.

Haideți să vedem în rândurile următoare care sunt factorii-cheie pe care trebuie să îi luați în considerare în alegerea unui scaun ergonomic:

  • Înălțimea scaunului. Scaunul trebuie să fie prevăzut cu opțiunea de reglare a înălțimii. În funcție de înălțimea dumneavoastră, aceasta ar trebui să se situeze între 34 și 42 de centimetri de la podea. Când vă așezați, picioarele trebuie să fie plane pe podea și coapsele orizontale sau paralele cu podeaua.
  • Lățimea și adâncimea scaunului. Lățimea standard a scaunului este de 34-40 de centimetri. Adâncimea (din partea din față și până în spatele scaunului) trebuie să fie suficientă, astfel încât să puteți sta cu spatele pe spătar, cu aproximativ 2-4 cm între spatele genunchilor și șezutul scaunului. Înclinarea înainte sau înapoi a scaunului trebuie să fie reglabilă, deoarece înclinația corectă poate reduce semnificativ tensiunea asupra spatelui inferior.
  • Spătarul. Spătarul ideal ar trebui să aibă o lățime de 24 până la 38 de centimetri. Ar trebui să poată susține curba naturală a coloanei vertebrale. Cu cât stăm mai mult pe scaun, cu atât avem mai mult tendința de a ne adânci în spătar. Prin urmare, suportul lombar adecvat oferit de spătarul scaunului este foarte important pentru a ajuta la sprijinirea coloanei vertebrale.
  • Cotiere. Brațele scaunelor de birou ar trebui să fie reglabile. Brațele dumneavoastră trebuie să se odihnească confortabil și umărul să se relaxeze, ceea ce înseamnă că cotierele scaunului nu trebuie să fie nici prea ridicate, dar nici prea coborâte.
  • Rotile. Un scaun ergonomic de birou cu rotile vă permite să vă rotiți cu ușurință pentru a ajunge în diferite zone ale biroului dumneavoastră, fără a vă suprasolicita coloana vertebrală.

Amintiți-vă să faceți pauze atunci când stați pe scaun pentru perioade lungi de timp. Urmați regula 50-10. La fiecare 50 de minute de stat pe scaun, faceți o pauză de 10 minute. Activitățile care implică statul în picioare sau mersul pe jos sunt întotdeauna o idee bună.

De asemenea, asigurați-vă că includeți câteva exerciții de întindere pentru mușchii dumneavoastră. Pentru a afla care sunt cele mai bune întinderi pentru dumnevoastră, discutați cu un fizioterapeut. Dacă deja simțiți disconfort cauzat de scaunul actual de birou, trebuie să luați măsuri de precauție pentru a preveni afecțiuni grave.

Următoarele simptome sunt semne de avertizare că scaunul nu este bun sau că stați prea mult în fața calculatorului:

  • Amorțeală, furnicături sau slăbiciune la nivelul brațului, mâinilor sau încheieturii
  • Dureri de umăr
  • Dureri la nivelul gâtului
  • Dureri de cap
  • Dureri lombare
  • Amorțeală, furnicături sau slăbiciune la nivelul picioarelor

Dacă aveți oricare dintre simptomele menționate mai sus, discutați cu medicul dumneavoastră.

Lasă un Comentariu...

*