Vrei un fotoliu nou! Cum îl alegi pe cel mai bun?

După o zi obositoare la serviciu, întotdeauna este plăcut să te tolănești într-un fotoliu. Fie că preferi fotoliile minimaliste, cu un design modern, sau modelele înflorate clasice, vei găsii cu siguranță un fotoliu pe gusturile tale. Cum fotoliile pot reprezenta de multe ori o investiție, se merită să îți apleci atenția asupra anumitor detalii importante înainte de a face achiziția. Ce factori trebuiesc luați în considerare, mai ales dacă v-ați decis să optați pentru fotolii online și nu pentru magazine fizice?

Vrei un fotoliu nou (1)

Picture 1 of 9

1. Alegeți materialul în funcție de nevoie

Cu puțină grijă, un fotoliu ar trebui să reziste vreme de decenii, dar longevitatea lui depinde mult de materialul din care e confecționat. Dacă aveți copii sau animale de companie este deosebit de important să va alegeți un fotoliu cu huse libere, care se pot spăla ușor. De asemenea, husele protejează mecanic materialul de dedesubt. Cedează în fața presiunii atunci când ne așezăm, formând pliuri și preluând astfel o parte din forțele care ar duce cu timpul la deformarea pernelor.

O modalitate bună de a judecă nivelul calitativ al unui fotoliu sunt cusăturile. Aveți grijă ca acestea să nu fie vizibile în cazul în care designul nu o cere, să nu atârne fire sau să nu aibă un aspect prea fragil.

2. Favorizați piesele mai scumpe

Nu ne cumpărăm un fotoliu în fiecare zi deci nu există multe motive să ne uităm la bani în momentul achiziției lui. Un fotoliu bine lucrat, realizat într-un loc ca acesta, poate rezista mult mai bine în timp decât o piesă ieftină și își poate păstra în general valoarea. Fiabilitatea superioară îi poate cu ușurință amortiza costurile, arată în general mai frumos în încăpere și poate fi revândut mai ușor.

3. Orientați-va către piele

Pielea e un material întotdeauna în trend, rezistent și ușor de curățat. Îmbătrânește foarte bine, cutele pe care le va formă în timp contribuind la aspectul estetic. Ar putea să ne coste ceva mai mult, însă investiția se merită.

4. Stil

Dimensiunile fotoliului trebuie să ia în considerare suprafața camerei. Fotoliile voluminoase, cu un design prea încărcat sau cu huse înflorate nu se potrivesc bine în camerele mici. Pentru a evită ca spațiul să pară și mai încărcat, e bine să alegem în aceste condiții mobilier de dimensiuni mici, cu un design minimalist. Fotoliile suple, cu picioare lungi, ce se aseamănă mai mult cu scaunele de birou sunt de preferat în spațiile mici. Acestea permit luminii să treacă, formând o legătură cu exteriorul.

Nu este neapărat necesar ca fotoliile dintr-o încăpere să fie identice, sau să provină din același set cu canapeaua. Trebuie totuși să luați aminte ca acestea să se potrivească stilistic. Să se încadreze în aceeași categorie cromatică (pastel cu pastel; pământiu cu pământiu etc.) chiar chiar dacă uneori culorile pot să contrasteze (verde – roșu, albastru – oranj etc.). În ceea ce privește forma, putem fără probleme să asociem linii fluide, ca în cazul fotoliilor de tip scoică cu linii drepte, ca în cazul fotoliilor de birou, atâta timp cât niciuna dintre piese nu atrage mai mult atenția decât cealaltă, făcând-o pe această din urmă să pară meschină. Drept urmare, dimensiunile trebuie să fie apropiate.

Majoritatea experților recomandă că fotoliile să contrasteze în intensitate cu încăperea. Într-o cameră luminoasă e bine să avem piese de o nuanță neutră sau întunecată, pentru a le face mai vizibile. Pentru o cameră neutră, sau ai cărei pereți sunt acoperiți de lemn închis la culoare – în stil victorian – putem alege o culoare complementară de aceeași intensitate dacă un ton deschis ar crea o discordantă prea mare.

sursa foto: ro.pinterest.com

Lasă un Comentariu...

*