Canapele – ce materiale să alegem?

Multifuncționalitatea unei canapele este deja bine cunoscută. Poți să te întinzi pe ea, să te relaxezi, să citești, să te uiți la televizor sau chiar să dormi. Plus că a trecut vremea în care îți pofteai musafirii în living și îi așezai pe scaune. De aceea, funcția principală a unei canapele ar trebui să fie como și funcționalitatea. Este important să alegem cu grijă un mobilier care depinde într-o atât de mare măsură confortul nostru.

canapele (1).jpg

Picture 1 of 4

Orice tip de canapele am alege, e bine de știut că ele și-au extins funcționalitatea. De la canapeaua pe care te uitai la TV și până la patul în care urmează să îți petreci noastră, este doar o mișcare. Dar și materialul este un reper pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când plecăm la shopping. Pentru a fi siguri că faceți alegerea perfectă în privința materialelor, e bine să luați în calcul mai multe aspecte. În primul rând, gândiți-vă dacă o veți folosi și pentru dormit. Și nu mă refer doar la câteva nopți, ci la o utilizare permanentă. Apoi, dacă aveți copii sau dacă îi vedeți în viitorul dvs., nu alegeți materiale deschise la culoare. Ele se pătează foarte ușor, dar se curăță greu, lăsând de multe ori urme vizibile și inestetice.

Materialele sintetice sunt foarte des utilizate și se regăsesc în topul preferințelor. Tipurile de canapele confecționate din aceste materiale sunt rezistente uzurii și se murdăresc mai greu decât alte tipuri. O mare parte din aceste materiale sintetice au o textură agreabilă, precum pielea de căprioară, care îți dau senzația unei atingeri delicate. Atenția la etichetă și verificați ca materialul să fie ușor de spălat la mașină sau de tratat împotriva petelor.

Pielea rămâne preferata celor care îți doresc canapele luxoase în interioare decorate luxos. Ea a fost, este și va fi mereu în fruntea preferințelor, fiind folosită în diferite domenii: îmbrăcăminte, încălțăminte, tapițarea scaunelor de la mașină și, nu în ultimul rând, la canapele. Acestea din urmă trebuie să fie confortabile, după cum am menționat și mai sus, indiferent de scopul pentru care ai achiziționat-o. Unul dintre motivele pentru care ai cumpăra un astfel de produs este faptul că poate ține mult timp și devin din ce în ce mai moi. Rezistența pielii depinde de consistență și de tratare. De exemplu, pielea de bizon poate avea multe calități și poate fi materialul ideal pentru orice tip de canapele. Dacă pielea bine tratată este pe deasupra și un material care se păstrează foarte bine în timp, atunci problemele vor fi legate de preț și de fragilitatea față de anumite agresiuni, cum sunt cele de la animalele de companie.

Bumbacul este accesibil ca preț, nu atrage praful, dar este, în schimb, foarte sensibil în ceea ce privește petele, având nevoie de un tratament special. Bineînțeles, că atunci când cumpărăm o canapea trebuie să ținem cont și de fermitatea acesteia. De aceea, cel mai bine e să o testăm așezându-se pe ea. Deși poate părea relaxantă, o canapea care este mult prea moale și ne putem afunda ușor în ea, nu este sănătoasă. Ideal este ca șezutul să se afle la același nivel cu genunchii. Și spătarul trebuie să fie suficient de înalt, ca să ne putem odihni și gâtul. O poziție incorectă va aduce dureri de spate.

Stofă. Acele canapele din stofă sunt bine venite în momentele în care suntem obosiți și ne dorim câteva clipe de relaxare. Canapelele, alături de fotolii, sunt piesele de rezistență din orice sufragerii.

Atunci când ne alegem o canapea, nu trebuie să uităm faptul că structura, culoare și materialul sunt criteriile după care ne ghidăm. Iar toate aceste trei elemente trebuie să se armonizeze și cu atmosfera, stilul de viață al proprietarului, cât și cu restul pieselor de mobilier din cameră.

Lasă un Comentariu...

*