Cum alegem salteaua pentru pătuțul copilului?

Ați pățit vreodată să vă treziți înțepeniți, iar spatele să vă doară îngrozitor? Ei bine, acestea pot fi efectele unui somn pe o saltea inconfortabilă. Acum, gândiți-vă ca bebelușul vostru să experimenteze asemenea dureri. Exact! Alegerea saltelei pentru pătuț trebuie să vă acapareze întreaga atenție.

Saltele Tutti Bambini (1)

Picture 1 of 5


Se spune că cea mai importantă piesă într-un dormitor, fie el de adulți, fie de copii, este patul. Eu sunt de altă părere. Consider că cea mai importantă achiziție într-un dormitor este salteaua. Calitatea saltelei ne influențează calitatea somnului. Mai ales atunci când vine vorba despre salteaua bebelușului, când acesta își petrece mai mult de jumătate din zi în pătuț, trebuie să cunoaștem câteva reguli înainte de a porni la cumpărături.

În primul rând, cel mai important criteriu de care se ține cont este dimensiunea saltelei. Ea trebuie să fie cu un centimetru mai mică decât dimensiunile pătuțului, pentru a putea fi fixată corespunzător în el. Chiar dacă multe dintre pătuțurile de pe piață vin deja cu saltele în dotare, o parte din părinți preferă să le înlocuiască. În caz că vă decideți să cumpărați o altă salteluță, aveți grijă să aibă aceeași mărime.

Magazinele de specialitate vin cu o varietate de oferte care să includă și pătuțul, dar și salteaua perfectă. Cei de la Tutti Bambini ne pun la dispoziție un astfel de set, care conține patul de bebeluși Lucas, culoarea White, și o saltea din fibră de cocos și burete. Salteaua are proprietăți hipo-alergenice, asigură un suport ferm zonei lombare a bebelușului și este foarte confortabilă. Ea se poate utiliza pe ambele părți și are o husă detașabilă din bumbac 100%.

Desigur, acesta nu este singurul astfel de set. Tutti Bambini ne oferă și alte tipuri de pătuțuri, care vin la „pachet” cu saltelele potrivite. Intră pe http://www.bebebrands.ro/patuturi-si-accesorii/tutti-bambini-set-patut-salteluta-pentru-bebelusi-lucas-white și convinge-te.

Un alt criteriu este fermitatea saltelei. Ea trebuie să fie fermă, dar nu foarte tare, astfel încât să nu existe riscul de sufocare. Pentru bebelușii foarte mici, saltele moi și pufoase pot fi periculoase. Pentru a te asigura că alegi o saltea fermă, testeaz-o presând palmele în centrul ei și pe margini. Ea trebuie să revină rapid la forma inițială, fără ca urma palmei să se mai poată observa.

Umplutura saltelei este un element esențial de care trebuie să ținem cont. Chiar dacă cele care sunt umplute cu burete sau cu spumă sunt mai ieftine, calitatea lor este îndoielnică. Mai există și saltele cu arcuri, care sunt mult mai ferme și mai rezistente. Dacă alegeți acest model, fiți atenți la numărul de arcuri, de grosimea acestora și de numărul de inele.

Un alt model de saltea, aleasă din ce în ce mai mult de majoritatea părinților, este cea organică. Aceasta este confecționată din materiale naturale, cu straturi adecvate. Pot exista în combinație cu spuma sau cu arcurile, astfel va asigura confortul micuțului.

Materialul cu care este acoperită salteaua trebuie să fie subțire, natural și să poată fi îndepărtat ușor pentru a putea fi spălat. De obicei, aceste huse au fermoare, tocmai pentru acest lucru. Materialul din care este confecționată husa trebuie să aibă un strat impermeabil sau să fie conceput astfel încât să nu permită pătrunderea lichidelor în interior.

Nu uita să verifici și sistemul de aerisire corespunzător. Acesta permite aerului să circule, astfel încât este limitată dezvoltarea microbilor în interior. Saltelele care au prevăzut acest sistem au mici găuri în lateral, care permit circulația adecvată a aerului.

Lasă un Comentariu...

*