Cum alegem cele mai bune paturi pentru copii?

Atunci când trebuie să luăm o decizie în privința celor mai bune paturi pentru copii, realizăm că nu este atât de ușor pe cât am fi crezut. Magazinele de specialitate sunt pline de fel și fel de pătuțuri în forme de mașinuțe sau floricele, colorate în cele mai frumoase nuanțe și realizate din o varietate de materiale. Știu, nu este ușor să îl alegem pe cel potrivit din această mare de oferte. Totuși, la ce trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm paturi pentru copii?

Paturi pentru copii (1).JPG

Picture 1 of 5

De obicei, aceste paturi pentru copii sunt primele piese de mobilier pe care viitorii părinți le achiziționează. Având în vedere că micuțul își petrece o majoritate din timp în acest spațiu, părinții trebuie să fie foarte bine informați înainte de a cumpăra un pătuț. Mai mult decât atât, datorită perioadei mare de folosire, nu trebuie să te limitezi în a cumpăra ceva de proastă calitate. Siguranța copilului/copiilor tăi este cea mai importantă! Din oferta de modele de paturi pentru copii existente acum pe piață, părinții trebuie să aleagă doar articolele care respectă normele europene de siguranță:

  • întreg mobilierul pentru copii trebuie să aibă colțurile rotunjite și marginile netede

  • patul să fie solid, stabil, fără părți care ar putea răni copilul, în cazul în care există părți detașabile

  • patul trebuie să fie vopsit cu emailuri omologate, ideal cu vopsea fără plumb (care prin ingerare poate cauza afecțiuni serioase), eventual lacuri ecologice sau pe bază de apă.

Cele mai recomandate tipuri de pat sunt cele realizate din lemn de esență tare, precum stejar, frasin, fag sau arțar. De cele mai multe ori, cele mai bune paturi de copii sunt realizate din fag, iar producătorii lăcuiesc lemnul sau îi aplică diverse modele în relief, modele pe care cei mici le îndrăgesc.

Chiar dacă bugetul îți permite, dar o rudă de a ta a renunțat la pătuțul copilului din diverse motive, evită să cumperi sau să accepți un astfel de pat. Modelele mai vechi nu respectă normele de siguranță UE. Dacă alegi varianta second-hand, pe lângă aspect, verifică patuțul cu mare atenție: să fie solid, să nu se miște, să nu scârțâie, vopseaua să fie intactă, marginile să fie finisate sau să nu existe găuri și protuberanțe care ar putea agăța hainele copilului.

Un pătuț potrivit trebuie să aibă o saltea fermă și rezistentă care să se potrivească perfect. Ea nu trebuie să lase goluri în lateral, iar pereții de la cap la picioare trebuie să fie, și ei, fără goluri. Dacă există goluri de pe pereții laterali, ei nu trebuie să fie mai mari de 7 centimetri pentru ca cel mic să nu se accidenteze atunci când încearcă să iasă din pat (aici mă refer la copilașii mai micuți).

Unele modele de paturi pentru copii includ sertare inferioare sau laterale. Un lucru bun, deoarece atunci când ai copii spațiile de depozitare sunt veșnic insuficiente. Sertarele pot fi folosite pentru a stoca piese de lenjerie sau pijamalele. Cele inferioare economisesc spațiul, însă dacă dispuneți de loc sufiecient, există modele cu sertare laterale atașate patuluiacestor paturi pentru copii, care pot fi folosite pe post de comode. În cazul în care nu au în dotare astfel de sertare inferioare, verificați ca spațiul dintre podea și pat să fie de minim 18 cm. Astfel, veți putea strecura pe acolo câte o cutie din plastic cu capac pentru a înlocui absența sertarului.

Lasă un Comentariu...

*