Copiii sunt într-o veșnică mișcare, au chef să se joace mereu, nicidecum să stea liniștiți într-un colț al camerei. De aceea, trebuie să fiți foarte atenți atunci când alegeți mobila pentru copii. Ea nu trebuie să le stea în cale și să nu trebuie să ocupe mult spațiu. Cu cât este mai simplu, colorat și funcțional, cu atât este mai bine. Spunem că cel mai dificil este să amenajăm o astfel de încăpere de care micuții să se poată bucura. Din fericire, piața de specialitate se dezvoltă constant și se adaptează acestora. Și cum spațiul rămâne una dintre cele mai dese probleme întâlnite, tot specialiștii sunt cei care au venit cu o ideea foarte bună, zicem noi: mobila multifuncțională
De ce să alegem mobilă multifuncțională pentru copii?
Din cauza spațiului mult prea mic, confortul camerei micuțului tău se va diminua drastic. Însă, pentru a economisi spațiul și, în același timp, pentru ca puiuțul să se bucure de o mobilă cu un design deosebit, puteți opta cu încredere pentru mobila multifuncțională. Acesta mai este denumit și „mobilierul viitorului” pentru că din ce în ce mai multe persoane aleg să își optimizeze spațiul și să îl valorifice corespunzător. Mobilierul multifuncțional prezintă numeroase avantaje, iar mobila de copii este concepută pentru o bună dezvoltare a micuțului tău. Astfel, aceste obiecte de mobilier au, pe lângă aspectul interesant, avantajul suprem că o singură astfel de piesă îndeplinește mai multe funcții. E un fel de mobilier „2 în 1” sau chiar „3 în 1”. Bineînțeles, imaginația, creativitatea și răbdarea sunt necesare pentru crearea unui astfel de mobilier. De asemenea, obiectele de decor multifuncționale oferă mai mult spațiu pentru depozitare.
Mobila de copii trebuie să fie una originală, viu colorată și cu forme inedite. Despre toate aceste lucruri am vorbit în articolul nostru „Dormitoare copii- Calitate și siguranță pentru micuții tăi”. Tocmai din acest motiv designerii de mobilă pentru copii au fost întotdeauna receptivi la dorințele părinților, dar și ale micuților. De aceea, au început să folosească materiale din ce în ce mai neobișnuite pentru a putea crea mobilierul multifuncțional. Obiectele de mobilier create în acest fel sunt ușor de transportat, de montat, dar și de utilizat pentru a putea fi ușor transformate la nevoie. Dacă unele piese de mobilier se transformă în doar câteva secunde în alta, unele prezintă un spațiu mai mare de depozitare. Oricum ai gândi-o, e o situație de tip win-win.
Nu va mai trebui să vă temeți că cei mici nu vor avea suficient loc în cameră pentru a-și putea desfășura activitățile mult iubite. Cărțile și jucăriile își găsesc loc pe rafturi, hăinuțele în dulap și sertare, iar fiecare colțișor va fi optimizat.
Câteva exemple de astfel de mobilă multifuncțională care este utilă pentru micuțul tău este pătuțul care se poate transforma într-un țarc care deservește ca loc de joacă, măsuța de schimbat multifuncțională cu multiple locuri de depozitare, sau un pat special, făcut din lemn masiv, care se transformă într-un pat de două persoane. Pe lângă toate acestea, mai sunt multiple exemple de mobilă de copii multifuncțională și, cum bine se poate vedea, investiția este una pe termen lung. Spre deosebire de mărimile la hăinuțe pe care trebuie să le schimbi de la lună la lună fiindcă micuțul tău crește, acest tip de mobilă este utilă pentru mulți ani de la achiziție.
Siguranța e pe primul loc
Principalele lucruri de care trebuie să te ocupi în întreaga casă este siguranța bebelușului. Chiar dacă nu știe încă să meargă, nu este indicat să lași primii pași să te ia prin surprindere. Noi îți recomandăm să pregătești casa pentru siguranța lui. De la jucării, pătuț, mobilă și până la scări sau sertare, toate pot reprezenta un pericol pentru cei mici, dacă nu se iau măsurile necesare de protecție. De aceea, începe să îți securizezi casa pentru cel mic! Iată câteva exemple:
-
Siguranța pentru blocare/deschidere ușă: Fiindcă ai nevoie nu doar de sisteme de blocare a ușii la închidere, ci și de articole speciale care să împiedice deschiderea ei de către copii, această siguranță se potrivește oricărui tip de ușă.
-
Bară-protecție pentru pat: Este o barieră pentru pat care oferă siguranță copilului atunci când doarme sau stă în el, împiedicându-l să cadă.
-
Siguranțe pentru colțuri: Colțurile sunt extrem de periculoase pentru cel mic. El se poate lovi la cap, se poate răni la ochi sau poate provoca diferite accidente grave. De aceea, noi vă recomandăm ca la mobila pentru copii, dar și la restul pieselor de mobilier din întreaga casă, să folosiți astfel de siguranțe.
-
Apărători priză: Apărătorile pentru prize sunt esențiale pentru a prevenii accidentele în care copilașul își poate băga degetele în priză.
Siguranța micuțului tău în interiorul casei este cea mai mare grijă a părinților, iar pentru aceasta ei trebuie să își blindeze casa cu tot felul de articole pentru uși, colțuri sau alte piese de mobilier care să îl împiedice să se rănească în vreun fel. Dincolo de aceste „operațiuni”, oricum ai alege mobila de copii, designul camerei și decorațiunile preferate, cel mic va avea nevoie de mult spațiu la dispoziție pentru a se juca în voie și a-și dezvolta creativitatea și personalitatea.