3 moduri prin care poți transforma mansarda într-o cameră locuibilă

Mansarda este un spațiu al casei cu un potențial imens. În ciuda provocărilor pe care le putem întâmpina atunci când dorim să transformăm mansarda într-o cameră locuibilă, rezultatul final se va merita pe deplin. Din ce în ce mai multe persoane își dau seama că mansarda este un spațiu foarte valoros, nicidecum un loc de depozitat lucruri vechi sau obiecte pe care prea rar le folosim. Desigur, a transforma o mansardă într-o încăpere locuibilă, cu absolut toate condițiile, implică investiții destul de substanțiale, însă trebuie să ne gândim că la final vom obține o cameră în plus.

Unele persoane doresc să transforme mansarda în cameră de joacă pentru copii, ceea ce ar aduce mai multă liniște, ordine și relaxare în camera de zi, unele persoane doresc să transforme mansarda în birou, în sală de baie sau într-un mic studio de hobby-uri, în timp ce multe alte persoane doresc să transforme mansarda într-o cameră propriu-zisă, fie pentru oaspeți, fie pentru un nou membru al familiei. La urma urmei, mansarda este o încăpere care are potențialul de a fi transformată și amenajată conform cerințelor și dorințelor noastre.

Iată, în rândurile de mai jos, câteva strategii care vă vor ajuta să transformați mansarda dintr-un depozit într-o cameră plină de stil și eleganță:

  1. Măsurați suprafața cu precizie. Înainte de a pleca în depozite cu lista de cumpărături, este indicat să măsurați cât mai precis suprafața pe care o aveți la dispoziție, pentru a ști cu exactitate ce cantitate de materiale este necesară. Vă poate fi de folos un telemetru precum veți găsi aici, care măsoară printr-o simplă apăsare de buton distanțe, suprafețe și volume. Un astfel de instrument de măsurat este cu atât mai necesar dacă doriți să izolați mansarda, să montați pardoseală, să ridicați pereți și să realizați alte lucrări de amploare pentru a obține în final o încăpere care răspunde la toate cerințele personale.
  2. Gândiți-vă la necesitățile de răcire și încălzire a mansardei. Una dintre principalele provocări de amenajare a mansardei are legătură cu răcirea pe timp de vară și încălzirea în timpul sezonului rece. În primul rând, o izolație perfect etanșă joacă rolul cel mai critic, căci doar o izolație perfectă poate împiedica scăparea aerului cald în timpul iernii și pătrunderea aerului fierbinte pe timp de vară. Totuși, chiar și cu o izolație temeinică, în continuare putem simți un oarecare disconfort termic în mansardă. Într-o astfel de situație, ne pot fi de folos echipamentele de răcire și încălzire, cum ar fi un răcitor pe bază de apă care răcește și purifică aerul în timpul verii sau un convector electric cu design modern care crește temperatura în sezonul rece.
  3. Transformați obstacolele de amenajare în puncte forte. Cele mai multe mansarde sunt prevăzute cu tavan înclinat, cu plafon jos și cu balustrade din lemn, iar toate aceste particularități sunt considerate adesea obstacole în calea obținerii unei încăperi simetrice și elegante. Totuși, tocmai aceste particularități pot fi transformate în puncte centrale în jurul cărora gravitează restul amenajării. Sunt numeroase corpuri de mobilier destinate încăperilor cu tavane înclinate, la fel cum sunt și oglinzi înalte de podea care oferă iluzia unei încăperi cu tavan înalt. Indiferent de particularitățile mansardei, cu ajutorul unor strategii de design interior, acest spațiu poate fi amenajat astfel încât să îndeplinească toate cerințele practice și estetice.

Nu în ultimul rând, lumina joacă un alt factor decisiv. Cele mai multe mansarde nu permit luminii naturale să inunde încăperea, însă în prezent avem la dispoziție o gamă amplă și variată de ferestre de mansarde, iluminatoare și lucarne care pot aduce lumina naturală în interiorul mansardei, contribuind totodată și la estetica încăperii.

Lasă un Comentariu...

*