6 trucuri de care să ții cont atunci când amenajezi un living

Livingul este locul cel mai îndrăgit al casei, este cartea de vizită a întregii locuințe, este „sufletul” locuinței, dar și zona cea mai des frecventat din casă. Aici privești la televizor, te relaxezi până seara târziu în canapeaua comodă sau povestești cu prietenii. De aceea, atunci când realizezi un proiect de amenajare pentru casa ta, ai în vedere câteva trucuri prin care livingul să poată răspunde tuturor nevoilor tale. Ai putea alege mobilă living ieftină dacă cu puțină imaginație o vei integra în stilul de amenajare creat sau ai putea să alegi anumite accesorii care să transforme spațiul destul de mult, deloc scumpe. Totul depinde de tine și de planul pe care îl ai în vedere, iar atunci când nu ai nicio idee sfaturile unui designer de interior mai mult ca sigur îți vor fi binevenite.

Iată mai jos 6 trucuri de care să ții cont atunci când amenajezi un living

  1. Ai grijă la spațiu și evaluează corect locul unde urmează să așezi mobila

Se spune adesea că un living frumos este unul cât mai aerisit. Cu cât vom aglomera mai mult spațiul, cu atât decorul nu va fi cel așteptat. Dacă nu beneficiezi de un spațiu prea mare, poate că ar fi bine să optezi pentru un stil minimalist, cel clasic fiind potrivit pentru un spațiu mult mai mare. În planul de amenajare al livingului tău intră mai mult ca sigur dimensiunile spațiului. În funcție de cât loc ai vei ști ce anume să adaugi și ce anume să scoți pentru ca totul să arate frumos.

  1. Alege stilul de amenajare care să se potrivească nevoilor tale

Definirea stilului de amenajare al livingului tău este o adevărată provocare pentru cei ce se ocupă de design. Totul trebuie să se potrivească cu restul casei, astfel dacă pentru bucătărie ai mers pe stilul clasic și în living trebuie să se regăsească elementele stilului clasic. Dacă ai optat pentru stilul minimalist, livingul ar putea conține mobilă ieftină, dar nu foarte multă care să aglomereze spațiul. Ai putea merge pe stilul modern sau chiar pe cel industrial, iar atunci când ești adeptul stilului rustic mai mult ca sigur vei avea de unde să te inspiri. Stilul vintage este o altă tendință în amenajare, foarte apreciată.

  1. Funcționalitatea livingului

Livingul este un spațiu care trebuie să corespundă nevoilor tale și ale familiei tale. De aceea, ar fi bine să ai în vedere toate elementele care reușesc să creeze un spațiu care să corespundă nevoilor tale. Dacă ai nevoie de o bibliotecă, alege un astfel de corp de mobilier, însă dacă în living doar privești la televizor mai mult ca sigur vei avea nevoie de un televizor mare și de o canapea confortabilă. Totul este foarte important, de la alegerea texturilor de pe covor și până la culoarea pardoselii ori a pereților, totul trebuie să fie confortabil și potrivit pentru tine. Și dacă livingul înseamnă întâlniri vesele cu prietenii, mai mult ca sigur vei avea nevoie de o masă pe care să așezi diverse obiecte, dar și alte accesorii cât se poate de confortabile. Livingul poate fi și o zonă de lucru, așa că ai putea aduce în acest spațiu un birou, frumos așezat astfel încât să pară a fi un obiect „desprins” chiar de acolo. Dacă livingul este și o zonă de luat masa, atunci poate că ar fi bine să alegi o masă care să se poată desface și la care să aibă loc toți membrii familiei și prietenii dragi.

  1. Petele de culoare, elemente pentru un living confortabil

A trecut demult perioada în care livingul era decorat doar în culori neutre, în mod deosebit doar în culoarea lemnului. De această dată este bine să acorzi o importanță cât mai mare culorilor, reușind să scoți în evidență anumite zone ale casei. Poți opta pentru anumite culori vibrante atunci când pereții sunt albi sau atunci când mobilierul este de culoarea lemnului. De asemenea, ai putea alege un colț din living pe care să îl decorezi cu tapet sau un loc unde să aplici un sticker decorativ sau chiar să faci o pictură pe perete.

  1. Livingul Hi-tech

E de neimaginat un living fără tehnologie, fără sistem home cinema, fără televizor LED sau fără tehnologii de tip smart. Toate acestea sunt cât se poate de utile pentru amenajarea livingului, ba mai mult de atât toate pot fi completate chiar și de sistemele de iluminat de tip wireless.

  1. Mobilierul potrivit pentru living

Dacă ești adeptul stilului minimalist ai nevoie de foarte puține piese de mobilier. O canapea confortabilă Vento, un fotoliu sau un mobilier de living sunt tot ceea ce ai nevoie. Dacă urmărești stilul clasic, atunci vei avea nevoie de ceva mai mult, de la piese de mobilier mai mari și mai impunătoare, ba chiar și de piese de mobilier din lemn masiv.

Dacă nu ai mult spațiu, alege o canapea extensibilă, aceasta putându-se transforma ușor în pat, fie pentru membrii familiei, fie atunci când primești vizite. Nu alege canapele cu mânere foarte mari dacă ești limitat de spațiu și adaugă în living doar acele piese de mobilier, în culori deschise, cât mai puține.

Unui spațiu mai mare i se potrivesc mai multe lucruri, pornind de la un mobilier living de bună calitate și destul de încăpător, cu numeroase spații de depozitare și până la așezarea unei vitrine sau a unei biblioteci. Cu toate acestea, nu exagera, piesele de mobilier trebuie să fie acolo doar dacă ai într-adevăr nevoie de ele.

Toate ideile de mai sus sunt cât se poate de necesare pentru un living frumos, în care să te simți minunat, alături de cei dragi.

Sursa foto: https://mobilavento.ro/mobila-living/66-living-fenix-nuc-si-negru.html

 

 

Lasă un Comentariu...

*