În interiorul locuinței există încăperi precum baia care sunt susceptibile la murdărie din cauza prezenței apei și a umezelii, iar dacă nu ești suficient de meticulos, în timp, albul pereților s-ar putea transforma în pete oribile, murdărie și mucegai negru. Dușul și cada sunt locurile cele mai afectate de aceste probleme, totuși, dacă sunt îngrijite corespunzător și regulat, atunci baia va fi păstrată curată și astfel nu vor exista pete de mucegai.
Vă invit să diferenÈ›iem doua tipuri de murdărie care poate afecta orice duÈ™, oricât de elegant ar fi acesta. ÃŽn primul rând, murdăria – care pătrunde în ecrane, robineÈ›i sau plăci, creând pe ele un strat mat care le împiedică să strălucească. Curățarea este o problemă estetică, dar È™i funcÈ›ională, mai ales la robineÈ›ii din baie sau bucătărie, întrucât acumularea de murdărie îi împiedică să funcÈ›ioneze corect.
În cazul mucegaiului negru, vorbim despre un element care creează bacterii vii, și a cărui acumulare este chiar un risc pentru sănătate. De aceea este esențial să-l cureți în mod regulat.
Atât amoniacul, cât și peroxidul de hidrogen sunt agenți de curățare foarte eficienți pentru îndepărtarea mucegaiului negru care se formează în rosturile cădițelor de duș și gresie. Totuși, diferența este că amoniacul (de preferință limpede) este un produs toxic, în timp ce peroxidul de hidrogen nu este. Acesta din urmă este potrivit pentru îndepărtarea mucegaiului de pe orice tip de suprafață, în timp ce amoniacul este potrivit pentru gresie și sticlă. Metodele de aplicare sunt foarte asemănătoare pentru ambii agenți de curățar pot fi pulverizați pe suprafața afectată. În cazul utilizării amoniacului, substanța este amestecată în mod egal cu apă, apoi trebuie lăsată să se usuce bine înainte de a folosi o cârpă pentru a curăța zona cu probleme de mucegai.
O altă soluție cu care se poate îndepărta mucegaiul din baie este oțetul.
Oțetul este cel mai bun produs anticalcar care există. De fapt, acești agenți de curățare a murdăriei care sunt comercializați vor avea cu siguranță oțet printre ingredientele sale. Murdăria în care se vede cel mai mult la duș se află în plasa de deasupra scurgerii, deși se acumulează și pe robinet și pe gresie. Pe oricare dintre aceste suprafețe, curățarea cu oțet, sare și apă este destul de simplă și ușoară: amestecând totul, îmbibând o lavetă cu acest lichid și frecând-o pe zonele cu murdărie. În cazul scurgerii, unde, de regulă, se acumulează mai multă murdărie, se poate proceda la fel, folosind oțet, de bună calitate. Deci, nu trebuie să evitați să curățați și aceste zone din baie mai puțin plăcute. Odată șterse cu o lavetă înmuiată în oțet și apoi cu una uscată, totul va fi strălucitor de curat. Pentru peretele de duș, folosiți un detergent pentru geamuri.
Acidul clorhidric este o altă formulă chimică folosită ca produs de curățare de uz casnic. Această substanță chimică este foarte puternică, de fapt, aceasta este ceea ce folosești pentru a elimina cel mai rezistent mucegai negru din dușurile sau căzile tale.
Folosiți acest produs cu precauție! Când îl utilizați, asigurați-vă că există cât mai multă ventilație posibil. Și desigur, nu atingeți niciodată fără mănuși direct suprafața pe care folosiți această soluție, deci purtați întotdeauna mănuși. Nu doar estimați, măsurați proporțiile astfel încât amestecul să aibă un raport de unu cu acid clorhidric (clor) la trei părți de apă. Când aplicați, faceți acest lucru cu grijă pe zonele afectate și fără stropire. Apoi, curățați bine zona cu o perie și lăsați să acționeze jumătate de oră. După aceea, folosiți multă apă pentru a îndepărta soluția rămasă și lăsați suprafața să se usuce bine.
Sperăm ca aceste informații să vă fie de folos și revenim și cu alte sfaturi care vă vor ajuta să păstrați un interior baie curat și frumos amenajat.