Una dintre cele mai mari erori întâlnite în amenajarea unei locuințe este neglijarea holului, care are un rol destul de important, el fiind primul spațiu cu care iei contact atunci când intri în casă. Indiferent dacă ai un hol mare, sau din contră, un spațiu destul de restrâns, ar trebui să îl amenajezi corespunzător și să îi dai un aer prietenos și primitor. Ți-am pregătit astăzi câteva idei ingenioase de amenajare a holului locuinței tale.
- Adoptă un stil minimal
Dacă te confrunți cu un hol de dimensiuni mici, amenajarea acestuia în stil minimal reprezintă soluția ideală deoarece acest stil promovează simplitatea. Alege doar un cuier, sau doar o măsuță unde îți poți lăsa cheile sau corespondența. Optează pentru o vază colorată, cu niște trandafiri albi, sau pentru o vază simplă, în care să așezi un buchet de flori proaspăt culese, pentru a da un aer intim și natural holului tău. Reține, stilul minimal nu promovează o aglomerare de elemente de decor, ci eleganța prin simplitate.
- Nu uita că un hol trebuie să fie practic
Holul poate fi și un spațiu în care să îți derulezi rutina zilnică. Adaugă un fotoliu sau un scaun confortabil pentru a transforma încălțarea pantofilor într-o activitate plăcută sau amplasează o oglindă în care să arunci o ultimă privire înainte de a ieși pe ușă. Nu uita de cuier, în care să îți agăți articolele vestimentare preferate.
- Optează pentru un stil retro
Dacă vrei un hol clasic și amenajat cu stil, optează pentru un stil retro, care să te transpună în alte timpuri. Alege obiecte de mobilier în culori pastelate, din lemn masiv, cu un aspect vintage. Alege culori tari, contrastele puternice, pentru a da un plus de personalitate holului tău.
- Holul trebuie să te definească
Nu încerca să copiezi un design observat într-o revistă de specialitate sau pe site-urile de amenajări interioare. Adaptează spațiul conform nevoilor tale și personalizează-l după propriile dorințe. Folosește un perete pe care să expui câteva fotografii cu familia sau cu prieteni dragi, lasă fotografiile să îți spună povestea de la intrarea în locuință. Vopsește un perete în culoarea ta preferată sau optează pentru diverse obiecte de decor ce te caracterizează. Nimeni nu îți poate judeca gusturile.
În concluzie, nu îți trata holul doar ca pe un spațiu inutil, utilizat doar pentru depozitarea obiectelor vestimentare sau a perechilor de pantofi. Totodată, reține că acest spațiu trebuie să fie în permanență în perfectă ordine deoarece este primul spațiu cu care intră în contact musafirii tăi și contribuie la formarea unei impresii despre locuința ta, dar și despre tine.
Am o experiență de peste 5 ani ca redactor, dar scrisul s-a numărat dintotdeauna printre pasiunile mele, alături de citit. Prima întâlnire cu jurnalismul am avut-o în facultate atunci când am înființat un ziar de știri împreună cu alți colegi de facultate. Acela a fost și momentul în care m-am decis să îmi transform plăcerea pentru scris într-o carieră. Am făcut mult timp voluntariat și ulterior am și lucrat pentru diverse publicații, unde am învățat de la adevărați profesioniști secretele din spatele unui articol bine scris. Astăzi, după atâția ani de practică, sper ca alții să învețe de la mine cum se scrie un articol complet, de la A la Z.
Sunt o persoană perfecționistă și creativă în același timp, îmi place să evoluez din punct de vedere profesional, motiv pentru care particip des la evenimente sau cursuri ce au ca temă scrierea creativă. Pun întotdeauna accent pe calitatea și originalitatea unui articol, iar documentarea intensă face parte din ritualul meu de scriere a unui articol. Sunt o persoană organizată, iubesc articolele foarte bine structurate, ce conțin informații de valoare pentru cititori. Scriu și rescriu același articol chiar și de 3-4 ori până mă asigur că este perfect, din toate punctele de vedere.