5 soluții pentru amenajarea holului de la intrare

Holul de la intrare reprezintă primul contact al oaspeților cu locuința și de aceea totul trebuie să fie foarte bine aranjat, astfel încât să surprindă printr-un decor deosebit.

holPiesele de mobilier trebuie potrivite spațiului și restul decorului, dar din acest peisaj nu ar trebui să lipsească nici accesoriile, care sunt la fel de importante.

Și cum este și firesc, spațiul holului de la intrare nu este întotdeauna pe placul celor ce locuiesc aici, fiind nevoie de un mobilier mai mic, dar încăpător, precum este acesta pentru depozitarea hainelor groase și a pantofilor.

Iată mai jos 5 soluții pentru amenajarea holului de la intrare:

  1. Holul mic și îngust ar trebui decorat în culori vesele și deschise – trebuind să ofere senzația de mai mult spațiu este nevoie de amenajarea holului în culori deschise. Așa după cum veți putea observa aici, unul dintre cele mai importante secrete pentru amenajarea unui hol al unui apartament, lung și îngust constă în folosirea unor culori deschise, iar pe unul dintre pereți se va plasa o culoare accent.
  2. Amplasați covorul în mijlocul spațiului – pentru a da senzație de un spațiu mai mare, covorul trebuie așezat în mijlocul holului, astfel încât spațiul rămas pe laterale să creeze impresia unui hol mai lat. În plus, ar fi bine să aveți în vedere achiziționarea unui covor într-o nuanță puternică, dar deschisă, fiind astfel o pată de culoare atrăgătoare pentru această zonă a casei.
  3. Optați pentru o pardoseală deschisă – avantajele acestei pardosele sunt numeroase. Pe de o parte, pardoseala deschisă la culoare nu pare că micșorează deloc spațiul, din punct de vedere vizual. De aceea, dacă aveți această posibilitate și mai ales puteți să potriviți acest decor cu restul amenajării locuinței, ar fi perfect. Și tot ca un plus pentru mărirea spațiului constă în alegerea unui mobilier deschis la culoare.
  4. Aveți în vedere iluminatul – cu cât există mai multă lumină, cu atât totul pare mai frumos și uneori chiar mai mare. De aceea, este bine să aveți în plan creșterea surselor de lumină. De exemplu, dacă optați pentru o locuință individuală, puteți încerca mai multe ferestre. De asemenea, dacă spațiul nu vă permite, iar locuința este fără etaj sau mansardă ați putea încerca deja cunoscutele tuneluri de lumină.
  5. Optează pentru accesorii – orice fel de accesoriu înfrumusețează locuința și îi oferă spațiului un aspect cât se poate de potrivit. De aceea, dacă aveți cum optați pentru tablouri, oglinzi mari sau chiar pentru ornamente florale – toate acestea fiind binevenite.

În concluzie, cu puțină imaginație, holul de la intrare va deveni o încăpere utilă, dar și plină de farmec.

Lasă un Comentariu...

*