Ghid practic pentru o mutare mobilă într-un apartament mai mic

Dacă intenționați să schimbi apartamentul în care locuiești cu unul mai mic, din varii motive,  iată câteva sfaturi utile care te vor ghida prin tot acest proces de tranziție.

Dacă nu ți-ai făcut încă o imagine de ansamblu cu tot ceea ce deții, va fi dificil să decizi ce articole obiecte și piese de mobilier dorești să iei cu tine în noul tău apartament și ce bunuri pot fi aruncate sau donate.

Pentru a îndepărta această problemă, fă un tur al casei, cameră cu cameră, și întocmește o listă cu toate lucrurile pe care dorești să duci în noul apartament. Creează o listă cuprinzătoare care să detalieze fiecare piesă de mobilier pe care o deții, lucrări de artă, electrocasnice, prosoape, lenjerie de pat și multe altele.

Totodată, ar trebui să te gândești și la ce vei face cu unele dintre obiectele care ocupă mai mult loc, spre exemplu, biblioteca personală, având în vedere că există o mare posibilitate ca acestea să nu se potrivească în noul apartament. De aceea, este bine să iei în calcul să donezi o parte dintre cărți pentru a mai elibera ceva spațiu.

Procedând astfel, vei putea calcula exact ce poate și nu poate încăpea în fiecare cameră înainte de a începe să transporți toate bunurile.

Procesul de ambalare trebuie să fie atent realizat. Cel mai important aspect este achiziÈ›ionarea de materiale de ambalat de foarte bună calitate. Cutiile de carton rezistente precum È™i alte materiale de ambalat de bună calitate te vor ajuta să transporÈ›i corespunzător bunurile înainte È™i în timpul mutării. Acestea trebuie etichetate pentru a face procesul de mutare mai eficient È™i mai uÈ™or.

Dacă vei achiziÈ›iona materiale de ambalat de calitate superioară, vei economisi timp È™i bani, deoarece  înlocuirea bunurilor deteriorate sau repararea mobilierului poate fi costisitoare, deci protejarea în mod corespunzător a acestora va preveni orice cheltuieli suplimentare.

Mai mult decât atât, un mediu de lucru sigur este esenÈ›ial în timpul procesului de mutare. Materialele de ambalat de calitate reduc riscul de accidente în manipularea È™i transportul obiectelor grele sau voluminoase.

Un alt pas important este măsurarea exactă a spaÈ›iului din locuință. Este esenÈ›ial să compari dimensiunile noului apartament cu dimensiunile mobilierului de exemplu, deoarece este  necesar să cumperi o canapea mai mică pentru noul spaÈ›iu.

Un alt aspect important de reținut este spațiul rezervat pentru depozitare în noul tău apartament.

De asemenea, trebuie să ai în vedere achiziÈ›ionarea unui alt tip de mobilier care să se potrivească în spaÈ›iul mai mic din noua locuință.  

Fără ce nu poți trăi?

Poate că unul dintre pașii cei mai grei ai procesului este să faci o listă cu cele mai iubite bunuri ale tale. Care sunt bunurile fără de care nu poți trăi? Dacă nu îți poți imagina viața fără aparatul de cappuccino, atunci ar trebui să îl adaugi pe lista cu ceea ce iei în noua casă.

Însă, dacă noua bucătărie nu are spațiu de depozitare sau blat, dacă păstrezi aparatul de cafea înseamnă să trebuie să renunți la altceva, cum ar fi, poate, prăjitorul de pâine.

Așadar, organizarea atentă a spațiului, înainte de ziua mutării, este cea mai importantă etapă a relocării. Când ai un spațiu limitat, cu siguranță nu dorești să îl umpli cu lucruri inutile deoarece tot ceea ce va face este să aglomereze inutil casa.

În final, dacă vei angaja o firmă de mutare mobilă profesionistă, vei scăpa de tot stresul pe care ți-l poate cauza o astfel de mutare într-un apartament mai mic.

Move Solutions are experiența și cunoștințele necesare pentru a gestiona întregul proces de mutare: ambalare, transport și spații depozitare astfel încât să asigure o manipulare adecvată a mobilierului precum și un transport rapid, fără deteriorări sau pierderi.

Lasă un Comentariu...

*