Ghid complet pentru o mutare casă nouă

Schimbarea locuinței este un eveniment care aduce bucurie și multe planuri de viitor însă pe măsură ce te acomodezi în noul cămin, este nevoie să verifici și să înlocuiești, dacă este cazul, instalații vechi și piese de mobilier uzate. În același timp, trebuie să faci măsurători și achiziții pentru casa ta. Există, de asemenea, și o serie de pași ce trebuie înainte de a te muta astfel încât să nu întâmpini tot felul de probleme încă din primele zile în noua casă. Iată ce trebuie să faci înainte de mutarea propriu-zisă!

În primul rând,pe măsură ce se apropie data de mutare, trebuie să finalizezi câteva sarcini importante pentru a asigura o tranziție lină și sigură către noua casă, cum ar fi angajarea unei firme de mutări mobilă care să ofere servicii complete de relocare precum ambalare și etichetare, dar și transport sigur către noua locuință. Totodată, firma îți poate oferi și spații de depozitare pentru a putea depozita mobilierul sau obiectele pe care nu le dorești în noua casă. Totodastă, fă o listă de inventar cu tot ce ai de transportat. Astfel, toate bunurile personale vor ajunge în siguranță în noua casă. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să te pregătești din timp pentru ziua cea mare:

Igienizează și organizează spațiul în locuință

Chiar dacă foștii proprietari au curățat casa înainte de a pleca, este o idee bună să faci o igienizare amănunțită. Aceasta înseamnă curățarea podelelor, pereților și a dulapurilor și curățarea băilor și a bucătăriei.

Ia în considerare angajarea unui serviciu de curățenie profesionist pentru a te asigura că totul este impecabil înainte de a te muta. 

Fă reparații la nivelul pereților și al podelei

Dacă intenționezi să schimbi interiorul noii case, acum este momentul să o faci. Schimbă culoarea pereților și repară, dacă este nevoie, podeaua. Totodată, este o oportunitate bună de a face și alte reparații necesare. Spre exemplu, verifică dacă există fisuri, găuri sau alte instalații ce trebuie schimbate.

De asemenea, înainte de a te muta, asigură-te că pornești sistemele de încălzire și răcire pentru a verifica dacă funcționează corect. Acest lucru te va ajuta să eviți orice surpriză neplăcută în prima noapte în noua casă, cu atât mai mult cu cât te muți în perioada rece. Dacă observi probleme cu sistemul de încălzire, cel mai bine este să ceri ajutorul unui specialist pentru a face reparațiile necesare.

Schimbă yala

Schimbarea încuietorilor te va asigura că nimeni altcineva nu are acces la noua ta casă. Deși instalarea yalei se face relativ simplu, este bine să angajezi un lăcătuș.

Transferă serviciile de utilități

Trebuie să furnizezi noua adresă, data de mutare, dar și alte informații relevante către firma de utilități. Pentru a evita întârzierile, cel mai bine este să te ocupi de această sarcină cu cel puțin două săptămâni înainte de data mutării.

Instalează un sistem de securitate de bună calitate

Ia în considerare instalarea unui sistem de securitate pentru casă. Un sistem de securitate îți va proteja casa împotriva furtului sau a altor amenințări de securitate.

Pași de urmat în ziua mutării

Păstrează-ți obiectele de valoare și documentele importante la îndemnă în timpul mutării. Asigură-te că sunt ambalate corespunzător – folosește folie cu bule și alte materiale de împachetat. Organizează o cutie cu toate lucrurile esențiale de care ai nevoie pentru prima săptămână. Include următoarele obiecte:

  • schimburi de haine;
  • produse de curatat;
  • lanternă;
  • hârtie igienică și prosoape de hârtie;
  • periuță de dinți și alte articole de toaletă.

În final, angajează o firmă de mutări mobilă care să se ocupe de tot procesul de mutare casă nouă. În acest fel,  bunurile persoale vor ajunge tefere la noua adresă, iar instalarea se va face fără probleme.

Lasă un Comentariu...

*