Stiluri de dormitoare

Dormitorul este piesa principală din întreaga locuință. Poate pentru că în el ne petrecem acel timp de neprețuit, acel loc intim în care ne retragem să medităm, să ne relaxăm sau să, bineînțeles, dormim. De aceea, modul în care ne decorăm această începere devine foarte important. Există sute de idei de amenajare pentru dormitoare, idei originale și din ce în ce mai interesante.

Stiluri de dormitoare (1)

Picture 1 of 4

Totul pornește de la mărime! Dacă aveți un dormitor mai mic de 15 mp nu îl încărcați, fără rost, cu tot felul de lumini care nu sunt necesare sau cu pereți colorați. Dar ce trucuri să aplicăm dacă dormitorul nostru beneficiază de un spațiu foarte mare. Păi haideți să o luăm punctual!

Dormitoare mici

Majoritatea dintre noi locuim la bloc. De aceea, spațiul destinat dormitoarelor nu este atât de mare. Dar ne dorim, atunci când ne apucăm de redecorat/decorat dormitorul, să arate cât mai bine și să îi dăm un aspect care să creeze iluzia de mai mult spațiu. Zicem că la un dormitor nu putem să îi adăugăm metri pătrați decât dacă dărâmăm vreun zid. Nu este adevărat. Apelând la fel și fel de trucuri precum combinarea culorilor dintre tavan și pereți, dar și prin alegerea mobilierului, putem să facem dormitorul să arate cât mai spațios și primitor. Mai întâi, focusați-vă pe alegerea culorilor, apoi pe alegerea mobilierului.

Dacă ne referim la amenjări de dormitoare mici, procesul devine și mai interesant atunci când îl aranjați chiar voi. Fiind mic, dormitorul nu are atât de mult spațiu disponibil, de aceea nu se pot aduce multe obiecte de mobilier, ci doar pe cele care sunt necesare. Chiar și acestea trebuie să fie într-un stil minimalist pentru a nu încărca atmosfera. Așadar, un pat, o măsuță sau un birou și un dulap pentru haine sunt piesele cele mai importante dintr-un astfel de dormitor. Zic dulap deoarece un dressing, acela cu care ne-am obișnuit în zilele nostre, necesită un spațiu mult mai mare. Deși acest tip de dormitoare sunt amenajate pentru odihnă, nu strică să avem și un laptop sau o tabletă, asta în cazul în care nu ne putem desprinde de internet.

Un dormitor mic poate fi amenajat în multe stiluri (pe care vi le vom prezenta de-a lungul articolelor), dar sfatul nostru este să îl amenajați decent și confortabil. Este un loc intim în care nu oricine are ocazia să îl „viziteze”.

Dormitoare mari

Începusem să zic că majoritatea dintre noi locuim la bloc. Dar de ce să excludem acele fericite persoane care locuiesc la care și dețin dormitoare mari? Ei bine, un dormitor ca să fie considerat mare ar trebui să măsoare peste 15 mp ca suprafață și peste 250 cm înălțime. De aceea, amenajarea acestor dormitoare mari este un proces mai simplu și ne permite să experimentăm diferite tehnici și diferite materiale de construcții. Referitor la piesele de mobilier, putem să ne construim acel dressing mult visat și un pat king-size. Ce poate fi mai frumos decât să îți petreci dimineața de duminică sub așternuturile unui astfel de pat?

Și dacă la un dormitor de dimensiuni mici nu putea să ne jucăm cu ce culori alegem, iată că acum putem încerca acest procedeu. Luați o culoare de bază pe care să o aplicați pe unul sau doi dintre pereși și apoi duluați-o și aplicați-o pe restul. Mare grijă la ce culori folosiți!

Amenajarea unui dormitor, fie el mare sau mic, poate fi o operațiune plăcută atunci când știm de la început totul: ce culori să alegem, ce mobilier cumpărăm și, mai ales, cât ne costă. Dacă nu știți ce culori să alegeți pentru dormitorul dvs. vă sugerez să citiți articolul Culorile anului 2015 pentru dormitoare în care vorbim explicit despre care sunt culorile preferate de designeri în acest nou an.

Și fiindcă am promis că vorbim și de câteva stiluri de dormitoare, vă prezentăm pe scurt câteva stiluri, urmând ca în următoarele articole să le detaliem.

Neo-clasic

Dacă alegi să îți amenajezi dormitorul în acest stil, atunci dormitorul tău trebuie să fie de dimensiuni generoase. Pentru un dormitor mic este bine să eviți acest stil de design, deoarece este mai mult decât posibil să nu „iasă” ceea ce ți-ai dorit. Piesele de dormitor alese pentru crearea unui dormitor neo-clasic trebuie să fie puse în valoare. Pentru personalizarea dormitorului alege tablouri cu rame de lemn masiv și decorațiuni din materiale prețioase.

Modern

Dormitorul modern poate fi amenajat în multe feluri, totul ține de imaginația și preferințele tale sau ale designerului. Gama de culori folosite în acest tip de dormitor este variată, începând de la nuanțe neutre de crem, culori de pământ și până la verde sau mov. Și pentru piesele de mobilier poți alege nuanțe lucioase. Și cum patul este elementul central în fiecare dormitor, alege un pat cu ladă, tapițat cu piesele naturală, saltea înală și perne supradimensionate.

Minimalist

Stilul minimalist este stilul preferat al tinerilor pentru amenajarea locuinței. Un domitor aerisit, cu puține piese de mobilier definite prin linii drepte- domitorul minimalist. Este alegerea perfectă pentru burlaci sau pentru cupluri tinere. Și dacă vă doriți să personalizați un astfel de dormitor, alegeți decorațiuni cu teme geometrice, florale sau marine.

Indiferent de stilul pe care îl alegem pentru a ne decora dormitorul, amenajarea acestuia presupune timp și un research amănunțit. În cazul în care nu aveți timp de aceste lucruri, apelați cu încredere la un specialist în domeniu.

Lasă un Comentariu...

*