5 sfaturi pentru a evita alergiile pe care le poți face acasă

În urmă cu doi ani, statisticile arătau că una din patru persoane suferă de o afecțiune alergică, iar acest procent nu doar se menține, ci este în creștere. Predispoziția genetică se incriminează ca fiind un factor de risc major în apariția alergiilor, însă o parte dintre acestea izvorăsc în interiorul casei și pot fi evitate.


Alergia este definită ca reacția sistemului imunitar la elemente obișnuite din mediul înconjurător, la care de fapt nu ar trebui sa reacționeze. Substanțele care declanșează reacții alergice sunt numite alergeni, iar printre aceștia se numără polenul, mucegaiul, acarienii, părul de animale, anumite alimente etc.

Din fericire, putem evita apariția alergiilor și implicit a simptomelor neplăcute (strănut, nas înfundat, rinoree, erupții cutanate, mâncărimi, ochi umezi etc.) prin revizuirea stilulul de viață și prin alegerea cu atenție a produselor de curățare. În rândurile următoare îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să previi alergiile pe care le poți face acasă:

1. Alege pilote antialergice și așternuturi din materiale naturale
Pilota, cearșafurile și pernele pot fi medii perfecte de dezvoltare a acarienilor, iar aceștia conduc la declanșarea alergiilor. Din acest motiv, producătorii oferă pilote a căror umplutură este tratată antialergic și antiseptic. Copiii sunt mai sensibili și predispuși la alergii, prin urmare este indicat ca măcar in camerele celor mici să optezi pentru astfel de pilote. De asemenea, dacă urmează să cumperi lenjerii de pat pentru 1 persoană în camerele de copii, urmărește ca acestea să fie realizate 100% din bumbac. Specialiștii recomandă așternuturile din materiale naturale și ecologice (bumbac, matase etc.) deoarece lasă corpul să respire și nu provoacă alergii.

2. Cumpără produse ecologice de curățare
Problema alergiilor la detergenți nu a rămas fără ecou, iar persoanele afectate de ele au alternative. În prezent, există o gamă diversificată de balsamuri și detergenți antialergici sau hipoalergici, care au altă compoziție, dar sunt la fel de eficienți. De asemenea, în farmacii și supermarketuri se găsesc detergenți ecologici, indicați persoanelor alergice deoarece nu conțin enzime, parfumuri și alte substanțe chimice, ci materii prime organice.

3. Folosește funcția de clătire suplimentară a mașinii de spălat
Dacă nu te încântă detergenții ecologici, ai o soluție simplă și cu rezultate remarcabile, aceea de a folosi funcția de clătire suplimentară a mașinii de spălat rufe. Astfel, faza de clătire este prelungită până când detergentul este complet eliminat din haine.

4. Folosește aparatul de aer condiționat pentru curățarea aerului
Una dintre sursele de alergie este polenul, iar una dintre soluțiile de a scăpa de polenul din casă este aparatul de aer condiționat. În cazul în care ai acasă ventilator, te sfătuim să nu îl folosești primăvara deoarece ar putea să-ți aducă alergenii de afară în casă.

5. Folosește un aspirator cu filtru Hepa
Aspiratoarele obișnuite elimină praful, dar nu rezolvă problema acarienilor. Sfatul nostru este să achiziționezi un aspirator cu filtru Hepa, care, prin reținerea particulelor de praf, garantează cea mai eficientă purificare a aerului, de 99,98%.
Sursa foto: www.walmart.ca

 

Lasă un Comentariu...

*