5 moduri prin care poți aduce Hygge în casa ta

La sfârșitul zilei, nimic nu se compară cu sentimentul plăcut de a ajunge acasă, acolo unde suntem cuprinși de confort, de relaxare și de bine. Nu este deci o surpriză faptul că „hygge”, care este un concept danez, a devenit atât de popular. Cu accent pe relaxare și pe grija de sine, conceptul este perfect pentru orice persoană care caută bucurie în viața de zi cu zi. Dacă este prima dată când auziți despre conceptul Hygge, atunci trebuie să știți că practic înseamnă „să creezi o atmosferă caldă și să te bucuri de lucrurile bune din viață alături de oameni dragi.”

Ideea căldurii și confortului sunt două elemente de bază atunci când vine vorba de crearea unei amenajări Hygge. Și, dacă vă întrebați, Hygge se pronunță „huga”. Haideți să vedem cum putem să încorporăm Hygge în casele noastre:

  1. Folosiți așternuturi confortabile. Păturile groase și plușate, cele tricotate, precum și cele mai calitative lenjerii de pat pot crea pe loc o amenajare mai relaxantă. În camera de zi, este bine să avem la îndemână cel puțin două pături groase. Cuverturile și păturile mari, tricotate sunt potrivite pentru dormitor. Dacă nu doriți să cheltuiți o sumă destul de generoasă de bani, atunci puteți împleti singuri propria pătură. Chiar dacă nu aveți experiență în ale tricotatului, cu siguranță puteți împleti o pătură groasă, demnă de un dormitor Hygge.
  2. Ordine și curățenie. Crearea unei amenajări calde și confortabile poate că ar trebui să pornească de la o locuință curată, dezinfectată și organizată. Prin urmare, dedicați câteva zile pentru a scăpa de toate lucrurile stricate sau pe care nu le mai folosiți ori pe care nu le-ați utilizat niciodată, după care faceți o curățenie riguroasă de sus în jos, având grijă să eliminați păienjenișul de pe tavane și de pe lustre, să curățați ușile, părțile superioare ale dulapurilor înalte, în spatele caloriferelor, să ștergeți ferestrele, ca la final să aspirați, să dați cu mopul și, dacă este cazul, să apelați la serviciile de curățare covoare. Tot acum, dacă este necesar, efectuați eventualele reparații. Așadar, înainte de a alege obiectele decorative pentru o casă Hygge, faceți ordine și curățenie și contactați un specialist dacă sunteți stresați în privința unor reparații problematice.
  3. Lumânări aprinse. Nu doar că lumânările emană un parfum grozav, dar sporesc confortul oricărei camere. Reprezintă complementul perfect pentru orice decor, sporind relaxarea fie pe cont propriu, fie în compania unor buni prieteni. Cele mai recomandate lumânări sunt cele cât mai naturale, pe bază de ulei de palmier, ceară de soia sau ulei de cocos. Când folosiți lumânări într-o încăpere, respectați regulile de securitate la incediu. Nu țineți niciodată o lumânare lângă draperii, cărți sau alte obiecte inflamabile. Stingeți întotdeauna lumânarea înainte de a părăsi încăperea.
  4. Alegeți perne mari. Cei care preferă relaxarea acasă, vor aprecia confortul pe care îl oferă pernele mari. Așadar, alegeți perne mari și luxoase în culori neutre. Puteți opta pentru perne mari pentru odihnă, pentru perne de spate sau pentru perne speciale pentru suport lombar. Dacă trebuie să schimbați poziția pernei de mai multe ori atunci când încercați să vă odihniți, cel mai probabil nu aveți chiar cea mai confortabilă pernă.
  5. Iluminare blândă. Pe lângă utilizarea lumânărilor ecologice, va trebui să vă asigurați că includeți și forme de iluminare mai blânde, care completează iluminarea generală. Aceasta din urmă este mai puternică și ne menține alerți, în schimb lămpile de masă și cele de podea creează o atmosferă confortabilă prin lumina blândă pe care o emană. Optați pentru becuri cu lumină caldă spre deosebire de cele cu lumină rece.

Într-un final, când vine vorba de amenajarea unei locuințe Hygge, culorile neutre sunt cele mai recomandate. O casă confortabilă și primitoare nu este de obicei încărcată de culori îndrăznețe. Dacă sunteți în căutarea unei scheme de culori relaxante, gândiți la fel ca scandinavii când vine vorba de decorul casei. Optați pentru culori neutre și cât mai puține pentru a încălzi un spațiu. Dacă doriți un accent de culoare, optați tot pentru tonuri calde, pământii, cum ar fi un portocaliu-teracotă sau un roșu-cărămidă.

Lasă un Comentariu...

*