Tehnicile Feng Shui vin ca să ne ajute să ne amenajăm locuințele într-un mod cât mai echilibrat, armonios și chiar terapeutic. Despre Feng Shui s-ar putea spune că este o artă străveche concentrată asupra echilibrării unui spațiu, căci echilibrul este cel care, în cele din urmă, ne asigură sănătate, fericire și confort. Adesea, locuințele noastre au nevoie de modificări minime pentru a beneficia de energia dorită. De exemplu, putem schimba cu ușurință energia unei camere aplicând un nou strat de vopsea.
Iată, așadar, câteva idei prin care puteți încorpora arta Feng Shui în propria locuință:
- Camera de zi. Încercați să eliminați dezordinea. Unul dintre primii pași în crearea unei energii mai bune în toată locuința este să scăpați de dezordine. Nu vă rezumați doar la aruncarea gunoiului, a documentelor de care nu mai aveți nevoie sau a alimentelor expirate. Eliminați totodată și obiectele care blochează energia din cameră. Teancurile de facturi neorganizate, mormanele de haine, zecile de perechi de pantofi de la intrare și alte asemenea exemple sunt responsabile pentru crearea de energie negativă, așa că ar trebui gestionate corespunzător. Apoi, luați în considerare scopul principal al camerei și păstrați acolo doar obiectele care susțin acest scop. În camera de zi vă pot fi de folos unele modele de mese extensibile, care îi pot acomoda pe toți cei ai casei, dar care totodată pot fi strânse atunci când nu sunt folosite pentru a ocupa astfel mai puțin spațiu. Tot în camera de zi, lumina soarelui este esențială, așa că trebuie să vă asigurați că draperiile prezintă o modalitate de a putea fi restrânse cu ușurință. Includerea unui element de apă, cum ar fi un acvariu, se spune că aduce noi oportunități și energie pozitivă. Utilizarea lumânărilor și a accesoriilor din lemn va ajuta la echilibrarea elementelor din această cameră. În cele din urmă, dacă aveți camera de zi conectată la partea din față a casei, asigurați-vă că puteți vedea ușa din față din zona principală de ședere.
- Una dintre camerele care are nevoie cel mai frecvent de tehnici Feng Shui este dormitorul. La urma urmei, acesta este spațiul unde dormim și ne relaxăm. Dacă elementele din dormitor nu funcționează bine împreună, s-ar putea spune că energia nu e una tocmai armonioasă. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a schimba energia dormitorului este să luați în considerare amplasarea corespunzătoare a patului. În primul rând, alegeți un pat dormitor confortabil și robust, după care încercați să îl amplasați cât mai departe de fereastră, dar și de prize, chiar dacă este convenabil să avem telefonul la încărcat cât mai aproape de noi.
- Includeți cele 5 elemente principale. Când încorporați tehnici Feng Shui în amenajarea propriei locuințe, veți dori să includeți cele 5 elemente, și anume foc, lemn, apă, pământ și metal. În mod ideal, fiecare cameră va încorpora ceva reprezentativ pentru aceste elemente care funcționează împreună.
- Aveți grijă la culorile Feng Shui. Pentru mulți dintre noi, deja este dificil să alegem o paletă cromatică obișnuită, cu atât mai dificil însă să luăm în considerare și principiile Feng Shui. Totuși, alegerea culorii potrivite poate afecta în mare măsură eforturile de a crea o energie pozitivă. Luați în considerare culorile reprezentative pentru diferitele elemente. De exemplu, lemnul este reprezentat de nuanțe de maro și verde, focul este reprezentat de nuanțe de roșu și unele nuanțe de galben, metalul este reprezentat de alb, gri și nuanțe metalice, apa este redată de nuanțe de albastru și negru, în timp ce pământul este reprezentat de portocaliu, bej și unele nuanțe de galben. Atunci când alegeți o nouă culoare pentru orice cameră, luați în considerare modul în care aceasta colaborează cu celelalte elemente din cameră. Amintiți-vă că toate elementele trebuie să se îmbine și să funcționeze armonios.
- Lăsați să pătrundă lumina naturală. În mare măsură, principiile Feng Shui se referă la contactul cu natura, deci nu este o surpriză faptul că lumina naturală joacă un rol imens în crearea de energii pozitive în toată locuința. Deschideți ferestrele ori de câte ori este un moment oportun și lăsați lumina naturală să invadeze orice colțișor al casei.