11 idei care să te inspire în amenajarea unui dressing

Un dressing este un punct de lux pentru orice casă, ajutând la menținerea hainelor în ordine dar și la păstrarea lor în condiții optime pentru a le proteja și a le prelungi durata de viața. 

Crearea unui dressing separat este o mișcare inteligentă care nu necesită întotdeauna atât de mult spațiu cum ți-ai imagina. În prezent avem minunatele dulapuri inteligente care pot maximiza spațiul de stocare pentru un aspect simplificat. 

Există soluții pentru toate situațiile. Indiferent dacă alegi să faci un dressing la comandă, special integrat în spațiul disponibil ori dacă vei cumpăra unul de-a gata, spațiul pe care îl dedici garderobei tale are nevoie de multă atenție pentru a se menține în ordine.  Fie că ai un dressing de haine sau o cameră separată special amenajată, iată cum poți organiza lucrurile calm și fără efort. 

Dressingul nu trebuie să se transforme într-un loc unde arunci orice oricum.  Își va pierde tot farmecul dacă îl transformi într-un loc de depozitat lucrurile de care te încurci zilnic. Cel mai bine este să păstrezi această zonă special pentru haine, încălțăminte ori accesorii. 
Dressingul își va atinge cel mai bine scopul atunci când este pozitionat exact lângă dormitor sau baie, pentru a forma o zonă compactă în care te poți pregăti pentru o nouă zi. 
Dacă ai posibilitatea să amenajezi de la zero un dressing pentru care poți să stabilești dimensiunea dorită, alege minim 2,4 x 1,6 metri. 
Dacă dressingul face legătura între dormitor și baie vei scăpa de toate lucrurile aruncate pe jos și vei beneficia de un volum generos și ușor accesibil pentru depozitare. 
Iluminatul unui dressing este foarte important. Poți monta corpuri de iluminat la bază și în partea superioară a dressingului sau poți instala benzi verticale pentru a ilumina conținutul. 
Folosește benzi cu LED-uri pentru un efect de spațiu și pentru amenajarea unei zone pentru make-up. Investește în produse de calitate, cu nuanțe corecte pentru a te asigura că ai o imagine reală despre culorile hainelor tale. 
Înainte de a stabili forma și dimensiunea dressingului definește cu exactitate ce conține garderoba ta. În funcție de asta vei stabili dacă ai nevoie de rafturi ori de  bare pentru stocat umerașe. Vrei un loc unde să-ți păstrezi valizele pentru vacanță? Îți trebuie un sertar pentru lenjerie? Planifică din timp și analizează care este situația actuală. Nu uita de mansardă și subsol unde poți depozita haine ori accesorii pe care nu trebuie să le ai la îndemână în permanență.
Dacă nu ai la dispoziție o cameră dedicată pentru dressingul tău, montează un dulap uriaș pe un perete generos de pe un hol. Cu puțină imaginație poți transforma un dulap într-un adevărat dressing prin încorporarea accesoriilor de depozitare potrivite pentru nevoile tale. 
Nu uita de zona specială pentru depozitarea accesoriilor și articolelor de toaletă. Poți folosi o insulă care este foarte convenabilă și pentru produsele de machiaj și bijuterii. 
Profită la maxim de înălțimea camerei în care montezi dressingul și a dulapurilor până în tavan. Poți organiza toate lucrurile și obiectele personale în funcție de frecvența cu care le utilizezi. În partea de sus poți stoca lucrurile cu care umbli foarte rar sau care sunt în afara sezonului. Pe rafturile de jos pune pantofii sau lucrurile cu care umbli destul de des. La nivelul ochilor păstrează spațiu pentru hainele cu care umbli frecvent ori chiar zilnic. De asemenea, poți instala bare retractabile pentru a regla înălțimea dulapului. 
Un dressing poate fi amenajat fără a monta uși, iar asta va ajuta la economisirea spațiului. Pentru un dulap alege ușile batante ori cele glisante. Dacă ai 90 de cm spațiu liber în fața rafturilor, poți opta pentru prima varianta. Altfel, alege ușile glisante. 

Sursa: Vivre

Link poza: https://drive.google.com/file/d/15ibj1yuLUTmsNng7zNN-L-71RlSPPz5j/view?usp=sharing 

Lasă un Comentariu...

*