Camera copilului reprezintă scena de teatru a vieţii bebeluşului, unde el se va dezvolta atât fizic, cât şi psihic. Având în vedere acest lucru, părinţii trebuie să fie atenţi şi să gândească în perspectivă atunci când amenajează camera bebeluşului.
În primul rând, piesele de mobilier ar trebui să îndeplinească, în acelaşi timp, două condiţii. Să fie, pe de o parte, confortabile pentru bebeluş şi, pe de altă parte, practice pentru părinţi.
Dacă ar fi să definim patru calităţi ce compun specificul mobilerului pentru camera bebeluşului, care ar fi acelea? Rezistent, de calitate, multifuncţional şi evolutiv.
Alegerea unor piese de mobilier de calitate şi rezistente sunt de la sine înţelese, având în vedere că părinţii îşi doresc ce este mai bun pentru bebeluşul lor.
Când îţi faci o proiecţie mintală a camerei bebeluşului, vizualizezi un pat, un dulap încăpător, poate şi o comodă sau noptieră cu o veioză ce are forma unui animal, perdele şi multe jucării.
Nimic de zis aici, însă cum bebeluşul creşte şi evoluează şi mobilierul trebuie să facă parte din acelaşi film şi să fie multifuncţional şi evolutiv.
De exemplu, pătuţul din camera copilului este primul care are de suferit, având în vedere etapele destul de rapide de creştere ale bebeluşului. Recomandarea noastră este un pătuţ evolutiv 3 în 1, pe care vi-l oferă cei de la Tutti Bambini.
Dacă până acum am vorbit despre binele copilului, haideți să ne orientăm puțin atenţia și spre părinţi.
Pentru binele mamei, dar şi pentru confortul ei, ar trebui aşezat în camera copilului un fotoliu, pentru a întări legătura aceea specială dintre cei doi. Ce spuneţi de un fotoliu reglabil pentru alăptat? O variantă serioasă de luat în seamă, ne oferă tot cei de la Tutii Bambini.
Pentru a veni în spijinul părinţilor, dar şi pentru a mulţumi spiritul lor practic, în camera bebeluşului ar trebui aşezată o măsuţă de schimbat şi depozitat 2 în 1. Astfel, salvezi spaţiul şi în acelaşi timp, creezi condiţii prielnice pentru una din noile activităţi ce vin odată ce eşti părinte.
Ce culoare ar trebui să aibă mobila din camera bebeluşului? Dacă alegeţi alb, camera bebeluşului va avea un aer pur şi inocent. Da, dar dacă alegeţi alb, se va murdări uşor atunci când va creşte copilaşul. Însă dacă totuși optați pentru alb sau crem, puteţi face pereţii coloraţi sau puteţi alege accesorii, cum ar fi perne, pături animate şi vesele.
Altă variantă este să alegeţi un model subtil, dar de efect pentru mobila din camera copilului, care să înveselească spiritul camerei.
Sau puteţi alege piese de moblier colorate care să completeze sau să creeze un contrast armonios, cu culoarea de pe pereţi.
Mai multe informaţii despre culorile ce se potrivesc în camera bebeluşului, rămâne să detaliem cu altă ocazie.
Am încercat să vă oferim câteva repere pentru a vă ajuta în una dintre etapele ce vin odată cu noul statut de părinte – procesul de amenajare a camerei bebeluşului. Ţineţi minte, piesele de mobiler multifuncţionale şi evolutive reprezintă recuzita perfectă pentru scena de teatru în care va creşte şi evolua armonios copilul vostru.