Singurii care știu cu adevărat ce înseamnă să organizezi un dulap pentru copii sunt părinții. Chiar dacă ai impresia că o palmă de material nu ar trebui să ocupe mult spațiu într-un dulăpior, ai fi surprins să descoperi câte hăinuțe se pot aduna chiar din primul an de viață al micuțului.
Motivele sunt numeroase, pe o parte avem dorința mămicilor de a-și îmbrăca pruncii în hăinuțe atrăgătoare, dificultatea de a te stăpânii atunci când dai ochii de micile body-uri, salopetele și blugii cu talie joasă, precum și cadourile primite din partea apropiaților care se concretizează în aceleași hăinuțe drăgălașe.
Astfel te vei afla într-un moment în care pur și simplu nu vei mai știi ce să faci pentru a eficientiza spațiul din dulap și vei avea tendința să îndeși lucrurile celui mic în propriul dulap.
Însă iată ce îți propunem noi pentru a rezolva și această problemă!
1. Pentru ca dulapul copilului să devină din nou încăpător, începe mai întâi de toate cu o sortare a hăinuțelor. Dat fiind că de-a lungul timpului ai tot strâns hăinuțe cu siguranță o parte dintre ele nu-i mai vin micuțului tău. Așadar, pe cele prea mici așeză-le în spatele hăinuțelor potrivite vârstei lui, asta dacă nu te înduri ca, la rândul tău, să faci o faptă bună pentru alt copilaș.
2. Totodată, pentru a te asigura că profiți de fiecare centimetru din dulapul copilului asigură-te că fiecare hăinuță a fost spălată și călcată în prealabil. De altfel, călcatul este una din activitățile care trebuie să devină prioritare în viața de părinte, mai ales dacă vorbim de nou-născuți sau bebeluși cu pielea sensibilă și delicată. Pe lângă faptul că vei împacheta mult mai ușor hăinuțele și acestea vor ocupa mai puțin spațiu decât atunci când sunt mototolite, în felul acesta le vei și igienizezi. Mai mult, pentru că această activitate să nu-ți ocupe mult timp încearcă să-ți procuri un o stație de călcat cu abur ca cea de aici. Aburul puternic, poate cel mai puternic de la un fier de călcat, te va ajuta să calci în timp record, în timp ce elimini majoritatea bacteriilor ce ar fi putut rămâne în țesături după programul de spălat. Un alt motiv pentru care trebuie să ai grijă la fierul de călcat este materialul din care hăinuțele sunt realizate, însă acest brand a avut grijă să conceapă un produs ce se adresează deopotrivă materialelor rigide precum blugi, dar și mătăsurilor.
3. Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când organizezi dulapului copilului este spațiul pe verticală al acestuia. Așadar, mergi în magazinele de bricolaj și achiziționează câteva organizatoare pentru dulap, de la polițe, la sertare și până la suporturi pentru umerașe. Dat fiind că hăinuțele sunt încă mici, cu siguranță acestea se vor dovedi foarte utile. Le poți folosi pentru depozitarea dresurilor, șosetelor, maiourilor, bluzelor și pantalonașilor etc. Știi tu mai bine ce ai putea așeza aici.
4. De asemenea, ia în considerare utilizarea spațiului de pe ușă (cel din interior). Ajută-te de sistemele, metalice în general, pentru a putea depozita chiar și încălțăminte și mici jucării și accesorii.
5. Nu în ultimul rând, chiar dacă acum ai putea considera această etapă o pierdere de timp, încearcă să etichetezi fiecare sertar în parte cu grupa de vârstă. Asta te va ajuta să-ți planifici spațiul în avans.
În plus, vei putea știi cu siguranță unde sunt lucrurile la care ai putea renunța. Nu uita ca cele potrivite vârstei lui să fie poziționate la o înălțime sau într-un loc rezonabil astfel încât să nu te chinuiești prea mult atunci când ești pe grabă și vrei să-i schimbi tricoul sau pantalonașii.
sursa foto: www.containerstore.com