Lucrezi de acasă? Ai nevoie de un spațiu doar al tău în care să te simți bine, să poți duce la bun sfârșit sarcinile de lucru și de asemenea să beneficiezi de toate cele necesare pentru a-ți desfășura activitatea? De această dată vei avea nevoie de un birou în care toate lucrurile să fie așezate perfect, așa încât să petreci aici momente plăcute.
Organizarea spațiului de lucru de acasă nu este un lucru foarte greu. Cu siguranță, va trebui să îți îndrepți atenția asupra lucrurilor de care ai mare nevoie și de asemenea va trebui să renunți la tot ceea ce nu este necesar. Iar acest lucru trebuie făcut pentru a crea mai mult spațiu.
Iată mai jos 4 sfaturi de care să ții cont pentru un spațiu de lucru optim:
- Ai la îndemână lucrurile de care ai mare nevoie – de la calculator și până la această hârtie pentru imprimantă. Pentru a-ți fi bine este indicat să ai în preajma ta lucrurile pe care le folosești cel mai mult. De asemenea, nu uita de necesarul de birotică – vei avea nevoie de instrumente de scris, de agende, coli de scris, ba chiar și de această hârtie foto, pe care să o folosești în anumite proiecte lunare.
- Scapă de lucrurile care nu îți sunt de folos – dacă nu ai mai folosit demult un anumit lucru înseamnă că nu îți trebuie și de aceea trebuie să renunți la ele cât mai rapid. Fie că este vorba despre obiecte de mobilier, fie că este vorba despre plante decorative sau chiar anumite materiale de lucru pe care nu le mai folosești, trebuie să încerci să renunți la ele dacă nu îți mai sunt de folos.
- Delimitează bine zonele de lucru și personalizează-ți biroul – este bine să ai în vedere delimitarea zonei în care lucrezi de zona în care păstrezi anumite documente, așa cunoscuta arhiva biroului, dar și de zona în care sunt așezate documentele pe care le consulți ceva mai rar. Tot aici, ai în vedere să îți așezi aproape imprimanta și scanner-ul, fiind instrumente de lucru foarte des folosite. De asemenea, ai în vedere adăugarea unor elemente care să te facă să te simți bine. Designul biroului trebuie să te binedispună.
- Menține ordinea pe birou și păstrează lucrurile cu care lucrezi – nu are sens să lași pe birou mai multe agende de lucru, coli, agrafe sau pixuri. Este indicat să păstrezi o ordine și să ai la îndemână doar obiectele pe care le folosești, însă nu într-o cantitate mai mare. Renunță și la acele hârtii pe care nu le folosești, arhivându-le sau aruncându-le, dacă nu îți mai sunt de folos. De asemenea, pentru a putea fi mult mai concentrată pe obiectivele tale din ziua respectivă, încearcă să menții biroul cât mai curat.