Ce trebuie să faci pentru a te simți mai fericit și mai în siguranță acasă?

Fie că suntem conștienți de asta sau nu, cert este că locuințele noastre au un impact enorm asupra sănătății și stării noastre de bine. Nenumărate cercetări au arătat că dacă locuim în spații întunecate și înghesuite, productivitatea noastră va avea de suferit, la fel și dispoziția noastră, în timp ce anxietatea și depresia stau la pândă. Totuși, chiar dacă în prezent locuim în spații mici și întunecate, asta nu înseamnă că nu există modalități prin care putem să îmbunătățim amenajarea și stilul locuințelor noastre.

Iată doar câteva modificări pe care le puteți pune în aplicare acasă pentru a aduce puțină energie bună și pentru a vă înveseli dispoziția:

Organizați fiecare încăpere a casei. Cu cât locuințele noastre sunt mai libere, mai curate și ordonate, mai aerisite și organizate, cu atât noi vom avea mintea mai limpede, ne vom concentra mai bine și vom fi mai relaxați. Este chiar atât de simplu. Din nou, cercetările arată cât de negativ poate fi impactul unei locuințe aglomerate asupra capacității noastre de concentrare. Cu alte cuvinte, trebuie să ne rezervăm timp pentru a face o curățenie temeinică în casele noastre, pentru a arunca toate lucrurile stricate și deteriorate și pentru a dărui ceea ce nu mai folosim, pentru ca în final să fim înconjurați doar de lucruri utile și dragi nouă.

Bucurați-vă de lumină naturală. Poate că nu v-ați gândit la asta, dar există o legătură imensă între felul în care ne simțim și lumina de care beneficiază casele noastre. O echipă formată din neurologi, oftalmologi și biologi care au studiat această problemă au constatat că lumina emanată de becurile LED este mai perturbatoare decât lumina halogenă, cea incandescentă și cea fluorescentă. Deși LED-urile sunt foarte apreciate din perspectiva sănătății planetei, există anumite riscuri pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Iată cât de important devine să ne expunem la lumina naturală a soarelui. Dacă locuința poate beneficia de lumina soarelui măcar câteva ore pe zi, atunci asigurați-vă că dați perdelele și draperiile la o parte și că permiteți luminii să vă inunde casa, să o purifice și să o încălzească. La rândul lor, așternuturile, pernele, accesoriile, perdelele și toate celelalte materiale textile cu care ne amenajăm locuințele vor crea o atmosferă mai proaspătă și mai respirabilă dacă sunt în culori deschise.

Invitați natura în casă. Cei mai mulți dintre noi nu avem grădini, așa că ori de câte ori avem puțin timp liber, ne bucurăm de parcurile publice și de alte spații verzi. Dar iată că am putea să aducem natura în casă. De fapt, sunt nenumărate moduri prin care putem aduce natura în casele noastre. De exemplu, o creangă de copac pe care vom agăța câteva ornamente textile poate fi o decorațiune excelentă pentru masă. La fel de bine, putem cumpăra câteva ghivece sau coșuri cu flori de apartament. Plantele decorative prin frunze, așa cum este iedera curgătoare, crinul de cameră, ficusul sau smochinul, sunt printre cele mai apreciate. De asemenea, dacă aveți un mic balcon, puteți amenaja o grădină cu ierburi aromatice și verdeață. Veți avea nevoie doar de pământ bun, de jardiniere, de semințe și de o stropitoare. În plus, dacă întotdeauna rămâneți cu ambalaje biodegradabile după ce faceți câteva achiziții, atunci puteți folosi aceste ambalaje pentru a îmbunătăți pământul grădinii din balcon. În prezent, sunt nenumărate legume cu port determinat pe care le putem crește în ghivece, inclusiv roșii, dovlecei, ardei iuți și vinete. Trebuie doar să încercăm, să depunem puțin efort, iar apoi să recoltăm roadele muncii noastre.

Pe lângă toate detaliile de mai sus care se concentrează pe îmbunătățirea stării de spirit și a motivației, starea de bine depinde, de asemenea, de lucruri mai tangibile, cum ar fi siguranța și securitatea la domiciliu. În mod ideal, fiecare casă ar trebui să respecte cerințele minime de siguranță, cum ar fi o încuietoare de calitate la ușa principală, o alarmă de incediu și un detector de monoxid.

Lasă un Comentariu...

*