Trucuri pentru o bucătărie de vis: ce nu știi și ar trebui

Bucătăria este încăperea în care se întâmplă minuni – de la paste delicioase, la bunătăți la cuptor sau prăjituri de casă, toate sunt create în micul laborator pe care fiecare ni-l construim după cum ne place sau cum ne trebuie. Pentru că totul merge perfect atunci când toate sunt aranjate cum ar trebui.

Sursa: Vivre

Tu îți folosești la maximum potențialul bucătăriei? Este posibil să mai fie câteva trucuri care ți-au scăpat. Iată care sunt acestea:

Creează un triunghi de lucru

Cele mai multe bucătării sunt configurate astfel încât să îți permită să fii aproape de aragaz, frigider și blatul de lucru unde să prepari mesele. Cu toate acestea, nu toate sunt configurate la fel. Dacă ai posibilitatea, mută-le, astfel încât să fie aproape și prepararea mâncării să nu fie un du-te vino în colțurile bucătăriei.

Pune la punct un raft special pentru copii

Cei mici au și ei veselă, recipientele și tacâmurile lor. Pentru că, uneori, pot fi destul de voluminoase, este mai potrivit să le depozitezi alături de cele asemănătoare lor. Creează un raft dedicat copilului/copiilor și nu îți aglomera celelalte rafturi sau dulapuri.

Plasează vesela la nivelul ochilor

O greșeală frecventă este depozitarea veselei în locuri greu accesibile, care îngreunează luarea farfuriilor, a bolurilor sau a castroanelor. Dacă simți că nu ai destul de mult spațiu pentru tot ce vrei să depozitezi, organizează altfel. Pune într-un loc ferit obiectele de care nu te-ai atins în ultimele două-trei săptămâni, fiindcă este clar că nu le folosești atât de des pe cât ai crede. Ține la îndemână, pe un raft aflat la nivelul ochilor, un set veselă de toate zilele. Dacă folosești unele căni sau carafe mai rar, pune-le pe raftul de sus.

Depozitează tigăile, oalele și capacele în apropierea aragazului

Alături de felul principal de seară, parcă ar merge și câteva legume sotate. Dar, ce te faci când trebuie să cauți, câteva minute, și tigaia? Depozitează, mereu, în același loc, și vei ști unde este fiecare obiect în parte, oricat de mic sau de mare ar fi el. Tigăile și oalele, alături de capace, se păstrează cel mai bine în apropierea aragazului sau chiar în spațiul de depozitare al acestuia.

Folosește insula de bucătărie pentru depozitare

Să spunem că ai o bucătărie suficient de mare, încât îți permiți să ai o insulă dar și un bar. Dacă zona barului este una de relaxare, cea a insulei este una unde prepari felurile de mâncare, dar și unde poți lua masa, când tu și familia sunteți în format restrâns. Cel mai indicat este să îți iei o insulă care vine și cu spațiu generos de depozitare. Acest lucru te va scuti de multe drumuri, când încerci să toci legumele și să faci sosurile pentru salate.

Pune accent pe culorile deschise

Bucătăria este locul care se murdărește cel mai ușor din cauză că mereu sunt ingrediente care pot păta fie blatul, fie ușile mobilei. Dacă tu crezi că ar fi mai indicat să iei mobilier în culori închise, cel mai probabil, vei regreta. Pentru că nu vei vedea potențialele pete, vei curăța mai rar, ceea ce nu ar fi prea plăcut. În plus, culorile deschise aduc prospețime și un aer mediteranean în orice casă.

Lasă un Comentariu...

*