Spațiu optimizat la perfecție și design personalizat? Mobila la comandă pentru bucătărie este varianta ideală pentru tine. Doar așa ai ocazia să hotărăști în detaliu cum va arăta fiecare piesă de mobilier, de la tipul și nuanța blatului și a fronturilor până la accesorii.
Sarcina de a concepe mobilă la comandă pentru bucătărie nu este chiar floare la ureche, mai ales dacă nu știi de unde să începi, însă rezultatul îți va demonstra că a meritat fiecare efort depus. În cazul în care nu ai experiență deloc în domeniu, îți oferim un ghid din care vei învăța ce piese sunt importante atunci când vrei să faci mobilă la comandă pentru bucătărie.
1. Blaturi de bucătărie
Una dintre principalele etape ale creării mobilei la comandă este alegerea blaturilor de bucătărie. În funcție de timpul pe care îl vei petrece în acest spațiu, alege și modelul potrivit de blat și stabilește și un buget. Amenajarea bucătăriei se numără printre cele mai costisitoare zone din locuință, astfel că trebuie să te gândești bine de la început. Spre exemplu, blaturile din PAL reprezintă o opțiune mai ieftină, însă sunt mai puțin rezistente față de blaturile din MDF ori cele din piatră naturală. Și blatul din inox este rezistent, însă mai costisitor și minimalist, astfel că nu va fi chiar o piesă care să atragă atenția în mod special. Palul melaminat este mixul perfect între design atrăgător și costuri reduse. Alege din peste 150 de culori și texturi de blaturi de bucătărie de la MAM Bricolaj. Compania a anunțat recent schimbarea identității vizuale – noul logo are un design mai simplu și elegant.
2. Fronturi pentru mobila de bucătărie la comandă
Alte piese cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când faci mobilă la comandă pentru bucătărie sunt fronturile. În funcție de costurile pe care ești dispus să le aloci, ai la dispoziție PAL melaminat, MDF înfoliat, MDF vopsit, MDF furniruit și lemn masiv. Palul melaminat este cea mai ieftină și populară variantă, în timp ce lemnul masiv, așa cum era de așteptat, necesită un buget mai mare, dar este și cel mai rezistent material. În prezent, găsești în comerț o mulțime de materiale, finisaje (mate sau lucioase) și nuanțe, astfel că nu va fi dificil să creezi bucătărie la care visezi.
3. Corpurile de bază pentru mobila la comandă
Pe lângă blaturile de bucătărie și fronturi, mai sunt importante și corpurile de bază pentru bucatarie si/sau baie.
Acestea sunt împărțite în corpuri cu uși, corpuri cu sertare și corpuri de colț, cu diferite lățimi și adâncimi. În funcție de spațiul de care dispui, poți să alegi diferite modele astfel încât să optimizezi fiecare centimetru al bucătăriei. Contează fiecare colț și perete atunci când spațiul este mic și familia este numeroasă.
4. Coșuri Jolly pentru mobila de bucătărie
După ce ai rezolvat cu principalele piese de mobilier, notează pe listă accesoriile pentru mobila de bucătărie. Pune pe primul loc caracterul practic și investește în piese care te ajută să menții ordinea și care te ajută să câștigi spațiu prețios – coșurile Jolly. Aceste accesorii au formă dreptunghiulară și se montează sub blatul de lucru. Sunt soluția ideală pentru aranjarea recipientelor, a ustensilelor pentru gătit și a produselor de curățenie. Există modele dotate cu sisteme cu amortizare, cu bile, cu glisare, cu extracție parțială ori totală, cu montaj pe ușă, pe colț ori direct în corpul mobilierului.
5. Coșuri coloană pentru mobila la comandă de bucătărie
Din capitolul accesorii pentru mobila de bucătărie nu ar trebui să lipsească coșurile coloană, mai ales dacă nu dispui de o cămară generoasă. Acestea se pot monta în interiorul unui corp de mobilier, pe verticală, și sunt dotate cu sistem de glisare și amortizare, doua tehnici ce asigură încetinirea și închiderea sertarelor fără zgomot.
Nu numai că oferă o compartimentare inteligentă, dar au și aspect elegant și pot fi folosite într-o mulțime de situații – depozitarea condimentelor, a pastelor, a ustensilelor, a conservelor și a altor obiecte din bucătărie.
Notează cu atenție principalele piese care nu pot lipsi din proiectarea mobilei la comandă pentru bucătărie. Acestea te vor ajuta să te organizezi mai bine și să adaugi eleganță spațiului tău.
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/kitchen-interior-design-indoors-2565105/