Cum să îți amenajezi propria bucătărie în stil scandinav?

Stilul scandinav este din ce în ce mai popular în locuințele din întreaga lume. Este un stil curat, minimalist, dar totuși confortabil, cald și primitor. O bucătărie în stil scandinav va fi una fermecătoare, care va aduce un plus de stil locuinței și în care toți cei ai casei se vor simți minunat.

Partea bună este că stilul scandinav poate fi recreat cu ușurință și în bucătăriile înghesuite de la bloc, dar mai ales în bucătăriile generoase ale caselor. Partea și mai bună este că bucătăriile în stil scandinav necesită unele materiale de construcții ieftine, precum var alb, lemn, eventual câteva cărămizi sau piatră naturală. Bucătăriile din regiunea scandinavă se bazează adesea pe un fond alb simplu, scos din anonimat cu unele detalii din lemn sau metal. Accentele de culoare sunt binevenite, așa că puteți opta pentru vase sau electrocasnice în culori mai îndrăznețe.

O bucătărie în stil scandinav se bazează pe același principiu ca toate bucătăriile din întreaga lume.

Mai precis, o bucătărie trebuie să fie primitoare, dar și practică.  Designul scandinav se pricepe de minune se îmbine aceste două criterii, emanând foarte multă prospețime datorită suprafețelor mari de culoare albă, a detaliilor din lemn, a accentelor îndrăznețe și a unor textile unice.

Principiile care stau la baza stilului scandinav includ: utilizarea nuanțelor albe și luminoase, a unor corpuri de iluminat adecvate, a rafturilor deschise, a elementelor din lemn, a cărămizilor, a obiectelor decorative, a unor accente metalice și a texturilor variate.

Stilul scandinav este marcat de alb, asemeni multor bucătării din întreaga lume.

Albul face ca spațiul să pară mai spațios, mai aerisit, mai curat și mai proaspăt. Albi pot fi pereții din bucătărie, alb poate fi mobilierul și tot albe pot fi și textilele, de la perdele până la fețe de masă și șervete.

Foarte mult contează și iluminarea adecvată.

Pentru că trebuie să compenseze lipsa luminii solare în timpul iernilor lungi, scandinavii au adăugat mai multă lumină în bucătăriile lor comparativ cu bucătăriile din țările mediteraneene. Candelabrele, luminile de podea, aplicele de pereți, pendulele cât și spoturile sunt corpuri de iluminat foarte potrivite. Abajurul din sticlă sau din hârtie de orez se regăsește în multe bucătării scandinave. Perdelele închise la culoare nu au ce căuta într-o astfel de bucătărie. Optați mai degrabă pentru perdele translucide sau deschise la culoare.

În ceea ce privește abundența lemnului, nicio piesă de mobilier scandinav nu se realizează fără lemn natural, indiferent că vorbim de scaune, insule, rafturi sau vitrine. Nu vorbim totuși despre lemn brut, cu noduri și inele expuse la vedere, care are un caracter rustic aparte. Piesele de mobilier de inspirație scandinavă sunt realizate din lemn foarte bine șlefuit, curat, neted care arată cumva și minimalist și sofisticat. Lemnul natural este încă acolo, dar a fost lăcuit și lustruit pentru a arăta mai modern.

O pardoseala texturată, precum și o insulă masivă vor face parte dintr-o bucătărie scandinavă. La rândul lor, grinzile solide din lemn vor oferi bucătăriilor profunzimea de care au nevoie.

O altă caracteristică specifică bucătăriilor scandinave constă în pereții îmbrăcați în cărămidă sau piatră naturală. O mică suprafață sau o zonă de accent îmbrăcată în cărămidă roșiatică sau piatră gri va face orice bucătărie să arate extraordinar. Mai ales în combinație cu albul pereților sau cu albul dulapurilor de bucătărie, o suprafață cu cărămidă expusă și scoasă în evidență cu un element din lemn vor oferi bucătăriei un stil autentic scandinav.

Lasă un Comentariu...

*