Cum cureți oalele din bucătăria ta pentru a arăta ca noi

Din dotarea unei bucătării fac parte numeroase ustensile, accesorii și obiecte menite să facă mai ușoară pregătirea hranei. Printre lucrurile absolut indispensabile pe care le folosim la gătit se află și oalele.

Cum cureți oalele din bucătăria ta pentru a arăta ca noi

https://www.pexels.com/photo/broccoli-in-stainless-steel-cooking-pot-3722584/

Acestea necesită, însă, o întreținere atentă mai ales dacă vrei să le folosești un timp cât mai îndelungat. Descoperă în acest articol cele mai eficiente metode de a curăța oalele de bucătărie, astfel încât să pară ca noi!

Scapă de grăsimea de pe tigăi cu bicarbonat de sodiu

Utilizările repetate fac ca tigăile să se înnegrească, din cauza  depunerilor de grăsime. Este și cazul vaselor din aluminiu sau inox care, cu trecerea timpului, își pierd  luciul.

Deși poți apela și la soluțiile speciale din comerț, îți propunem o modalitate simplă și accesibilă de a curăța acasă oalele murdare. Ai nevoie de puțin bicarbonat de sodiu, de detergent de vase și de un burete.

Pune oalele și tigăile pe care vrei să le cureți la înmuiat, pentru 15 minute, în apa în care ai adăugat inițial 2 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu și detergent de vase.Urmele de grăsime și resturile alimentare se vor îndepărta mai ușor apoi cu ajutorul buretelui de vase.

Albește oalele emailate cu oțet

Pentru a curăța vasele emailate poți folosi același truc ca și în cazul tigăilor cu urme de grăsime, bicarbonatul de sodiu fiind eficient și în acest caz. Totuși, cea mai mare problemă a oalelor care au email la interior este că se îngălbenesc și capătă nuanțe gri de la sucul de roșii, de la carne și de la alte alimente care pătează. Ba chiar mai mult decât atât, dacă vorbim despre oalele din email de calitate slabă, poți sesiza și apariția unor fisuri microscopice în care se depozitează grăsime și coloranți din mâncare. Tot aici se pot depune și sărurile care există în apă.

Așadar, pentru a albi oalele din email folosește o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu și las-o să acționeze cel puțin 20 de minute. Mai apoi, este suficient să le speli cu detergent de vase.

Îndepărtează petele de pe oalele din inox cu ulei

Încălzește oalele sau tigăile din inox la foc mic, toarnă în ele puțin ulei și așteaptă să se răcească puțin. Cu ajutorul unei pensule unge bine interiorul vasului cu ulei cald și apoi mai ține-l pe foc câteva minute. După ce ai oprit aragazul, când vasul s-a răcit, curăță excesul de ulei folosind un șervețel de hârtie. În interiorul vasului va rămâne o peliculă foarte subțire de ulei care previne depunerea calcarului atunci când gătești.

Dacă niciunul dintre trucurile de mai sus nu dau roade pentru oalele din bucătăria ta, ai nevoie de unele noi! Poți să cumperi oale la prețuri avantajoase de la Carrefour, unde găsești o varietate de accesorii și ustensile pentru gătit. Ai grijă să arunci oalele vechi atunci când se impune acest lucru deoarece mâncarea preparată în vase uzate își pierde savoarea și, în plus, devine toxică.

Lasă un Comentariu...

*