8 sfaturi pentru o bucătărie mai organizată

Din cele mai îndepărtate timpuri, bucătăria era cea mai îndrăgită zonă a casei. În continuare, bucătăria este inima oricărui cămin. Prin urmare, este necesară o planificare atentă pentru a fi siguri că veți obține o bucătărie frumoasă și funcțională.

Iată 8 sfaturi pe care le puteți lua în considerare atunci când vă proiectați bucătăria:

  1. Eliminați pașii inutili. În mod ideal, bucătăria trebuie împărțită pe zone, așa că ar fi indicat să vă gândiți cum și unde veți folosi electrocasnicele. Mai apoi, depozitați alimentele și bolurile pentru micul dejun lângă masa de mic dejun. Păstrați cutii, boluri și caserole în apropiere de zona de gătit pentru împachetarea resturilor alimentare. Montați mașina de spălat vase lângă chiuvetă și lângă dulapul atribuit vaselor pentru a ușura procesul de încărcare și descărcare a mașinii. Aici veți afla mai multe informații despre cum vă puteți amenaja cât mai eficient spațiul bucătăriei.
  2. Dublați. În special dacă aveți o familie numeroasă sau dacă obișnuiți să aveți mai tot timpul casa plină cu prieteni, cu siguranță petreceți mult timp în bucătărie încercând să preparați cele mai delicioase mâncăruri. Cu siguranță știți și sentimentele de nerăbdare și frustrare când ați vrea să mai dați rapid o tavă la cuptor, dar nu puteți pentru că preparatele din cuptor nu sunt gata. Pentru că în prezent sunt disponibile o gamă amplă de echipamente încorporabile, precum plită electrică, cuptor, cuptor cu microunde, puteți să organizați zona de gătit mult mai eficient, astfel încât să finalizați cât mai repede toate sarcinile din bucătărie și să petreceți timp minunat alături de cei dragi.
  3. Proiectați căi de acces ample. Căile de acces în întreaga bucătărie trebuie să aibă o lățime de cel puțin 72 de centimentri, iar căile în zona de gătit ar trebui să aibă 84 de centimetri. Când planificați spațiul bucătăriei, aveți grijă la dimensiunea insulei și la locul unde o veți monta.
  4. Trafic direct. Pentru ca spațiul bucătăriei să fie cât mai prietenos cu copiii, încercați să poziționați zona de gătit cât mai departe de accesul copiilor, pentru a diminua riscul de accidente. De asemenea, frigiderul ar trebui poziționat într-un loc cât mai la îndemâna tuturor membrilor familiei, dar și cât mai aproape de zona de gătit.
  5. Stabiliți care va fi funcția insulei. Când vine vorba de insulele de bucătărie, forma urmează funcția. Dacă doriți să gătiți și să luați masa la insula de bucătărie, planificați cu atenție spațiul pe care îl aveți la dispoziție, așa încât zona de gătit să fie separată de zona de luat masa.
  6. Optați pentru blaturi compatibile cu modalitatea personală de a găti. Sunt persoane care iubesc să gătească, să se joace cu tot felul de mirodenii, ierburi și condimente, la fel cum sunt și persoane care apreciază rețetele rapide și din cât mai puține ingrediente. Prin urmare, persoanele cărora le place să gătească au nevoie de mai mult spațiu, în timp ce persoanele mai pe fugă apreciază și un blat mai restrâns. În plus, dacă veți dori să implicați copiii la pregătit mesele, puteți încorpora două înălțimi diferite de blat.
  7. Optați pentru spații convenabile de depozitare. În apropiere de plită sau lângă zona de gătit, v-ar fi de folos un raft sau un sertar unde puteți depozita uleiuri, ustensile și condimente. În partea laterală a hotei, puteți monta o bară cu cârlige pentru a agăța vasele și tigăile utilizate cel mai frecvent. Puteți depozita cuțitele pe o bandă magnetică montată pe brâu, pentru a le avea la îndemână în timp ce gătiți, dar și pentru a le ține departe de accesul copiilor.
  8. Mai mult confort. Dacă v-ați săturat să ridicați vase pline cu apă din chiuvetă și să le așezați pe plită sau pe blatul de gătit, atunci un robinet cu furtun v-ar fi de folos. Lungimea furtunului este destul de generoasă, așa că puteți așeza vasul pe plită sau pe blat și apoi să îl umpleți cu apă. De asemenea, instalați cât mai multe prize de-a lungul brâului și pe insulă, astfel încât să dispuneți de energie electrică oriunde aveți nevoie.

În cele din urmă, folosiți culori deschise dacă aveți o bucătărie de mici dimensiuni. Schemele de culori întunecate micșorează un spațiu deja mic și îl fac mai puțin primitor. Folosiți nuanțe plăcute pentru dulapurile de bucătărie și inundați spațiul în lumină naturală pentru a-l extinde vizual.

 

Lasă un Comentariu...

*