6 semne că este timpul să îți înlocuiești frigiderul

În orice locuință, frigiderul este o necesitate absolută, dar și o investiție majoră. Dacă optați pentru un model de calitate înaltă, acest produs de uz casnic poate avea o durată de viață cuprinsă între 10 până la 15 ani.

22271 - 6 semne că este timpul să îți înlocuiești frigiderul

Totuși, mai devreme sau mai târziu, frigiderul va ajunge la sfârșitul duratei sale de funcționare, iar printre semnele care vă avertizează că este timpul să vă înlocuiți frigiderul se numără următoarele:

  1. Spatele frigiderului este fierbinte. Dată fiind poziția motorului, spatele unui frigider se simte de obicei mai cald decât părțile laterale sau fața. Dar dacă suprafața exterioară din spate radiază o cantitate prea mare de căldură, este posibil ca motorul să se fi supraîncălzit. Luați în considerare serviciile de reparații dacă frigiderul este mai vechi de șase sau opt ani și, mai ales, dacă se află încă în garanție. Dacă frigiderul este mai vechi de atât, cel mai indicat este să explorați gama modernă de modele de frigidere și să optați pentru un nou frigider. Repararea unui motor care funcționează defectuos poate fi destul de costisitoare și, oricum, probabil veți avea nevoie în curând de un nou frigider.
  2. Alimentele se strică înainte de data expirării. Un frigider învechit, cu o putere slabă, poate face ca alimentele să se deterioreze înainte de data expirării. Standardele de siguranță alimentară impun ca articolele perisabile să fie păstrate la o temperatură de 3 grade sau mai scăzute, așa că mai întâi verificați dacă ați setat temperatura corectă. Dacă nu pare nimic în neregulă cu temperatura setată, atunci frigiderul este probabil pe ultima sa sută de metri și ar trebui să investiți într-un model modern, mai ales că puteți alege dintr-o varietate de frigidere online România, cu diverse funcții și caracteristici care vă pot răspunde la toate cerințele și necesitățile.
  3. Frigiderul transpiră. Condensul în exces indică faptul că frigiderul nu mai are o bună capacitate de răcire. Dacă umezeala apare doar la exterior, verificați garnitura ușii, deoarece puteți înlocui cu ușurință o garnitură defectă pe cont propriu. Dacă ușa se închide etanș și garnitura este în regulă și dacă se formează condens și în interiorul frigiderului, atunci temperatura internă a frigiderului nu este suficient de scăzută, așa că poate fi timpul să înlocuiți frigiderul.
  4. Frigiderul este zgomotos. Majoritatea frigiderelor emit un ușor bâzâit, dar dacă frigiderul a început recent să bâzâie mai puternic, este posibil ca motorul să nu mai funcționeze corect. Încercați să deconectați frigiderul și să-l conectați din nou la priză. Dacă zgomotul nu se oprește, probabil că frigiderul trebuie înlocuit.
  5. Frigiderul este prea silențios. Dacă frigiderul este complet silențios, iar alimentele sunt calde sau se strică, asta poate însemna că s-a deteriorat compresorul. Deconectați frigiderul și conectați-l din nou, apoi verificați panoul eletric al casei pentru a vă asigura că totul este în regulă. Dacă problema persistă, fie apelați la serviciile de reparare, fie începeți să căutați un nou model.
  6. Gheață în congelator. Congelatoarele dezvoltă, de obicei, un pic de gheață, însă această problemă poate fi remediată prin oprirea congelatorului pentru a permite gheții să se topească. Dar dacă trebuie să spargeți gheață de fiecare dată când doriți să scoateți un aliment congelat, atunci frigiderul este probabil învechit și ineficient. Dacă nu dețineți deja un astfel de model, încercați să optați pentru un model fără îngheț sau no frost, care va reduce costurile asociate cu energia și va elimina necesitatea dezghețării prelungite a alimentelor.

În timp ce unele frigidere funcționează eficient pentru mai mult de un deceniu, modelele mai vechi consumă de obicei cantități mari de energie, ceea ce duce la o factură mai mare la electricitate. Căutați o certificare Energy Star atunci când cumpărați un frigider nou, deoarece aceste modele consumă cu aproximativ 9% mai puțină energie decât frigiderele standard.

Lasă un Comentariu...

*