5 trucuri ca să ai o bucătărie modernă

Bucătăria este spațiul în care trebuie să te simți în largul tău, locul în care seara toți membrii familiei se strâng în jurul mesei și povestesc întâmplările de peste zi. Tot în bucătărie gătești cele mai bune preparate, ba chiar poți face mai mult de atât mai ales că acesta a devenit un spațiu cu mult mai multe funcționalități. De aceea, cei mai mulți își beau cafeaua de dimineață, citesc o carte bună sau chiar reușesc să lucreze.

Și pentru că bucătăria este spațiul cel mai des vizitat de toți membrii familiei, iată mai jos 5 trucuri ca să ai o bucătărie modernă:

1. Utilitate și funcționalitate – desigur că bucătăria este un spațiu în care poți petrece clipe în care să te relaxezi, însă nu trebuie să uităm de utilitatea și funcționalitatea acesteia. De aceea, este bine să o dotezi cu tot ceea ce este necesar, de la electrocasnice mari, incorporabile și până la cele mai mici. De aceea, din bucătărie nu trebuie să lipsească frigiderul, aragazul sau plita, fierbătorul, pe care îl poți regăsi aici, cuptorul cu microunde sau chiar un aparat de cafea precum este acesta. În plus, aici trebuie să se regăsească dulapuri mari în care să încapă seturile de tacâmuri și vesela, dar și multe căni colorate.

2. Mobilier de bună calitate – ceea ce trebuie să ai în vedere este ca mobilierul din bucătărie să fie de cea mai bună calitate, confecționat din material rezistent la umezeală și abur și toate acestea pentru a fi durabil. De aceea, este bine să privești atent atât asupra designului, cât și asupra materialelor din care este confecționat. Și pentru a avea o bucătărie modernă nu trebuie să încarci foarte mult spațiul, să alegi atât dulapuri suspendate, cât și corpuri de mobilă obișnuite. Alege doar piesele de mobilier de care ai mare nevoie și nimic în plus, pentru a beneficia de o bucătărie mai mare.

3. Zona de lucru – atent așezată! Dacă îți place să gătești trebuie să așezi foarte aproape zona chiuvetei, aragazului și frigiderului. Toate acestea fac parte din triunghiul bucătăriei și de aceea totul trebuie să îți fie la îndemână. Pentru acest lucru este bine să iei în calcul sfaturile unui designer de interior care va creiona totul în funcție de numărul de membri ai familiei, dar și de orele petrecute în bucătărie.

4. Culoarea, un must do pentru o bucătărie modernă. Iată un alt sfat foarte important. Este bine să alegi un perete accent dacă optezi pentru mobilier și vopsirea pereților în culori neutri. De asemenea, dacă alegi culori neutre, atunci poate ar fi bine să optezi pentru un mobilier colorat sau pentru mobilier neutru și ceramică ori electrocasnice colorate. Este bine să amenajezi bucătăria și să ții cont de ceea ce ți se potrivește cel mai mult.

5. Open space – bucătăria pentru cei ce gătesc rar. Această variantă de bucătărie poate fi o soluție pentru cei ce gătesc destul de puțin sau mai rar, fiind o soluție cât se poate de modernă. Însă, dacă îți place să gătești, atunci poate că ar fi bine să iei în calcul o bucătărie închisă, reușind astfel să țină în interior mirosul de mâncare. Dacă optezi pentru un open space, ar fi bine să dotezi bucătăria cu o hotă puternică care să țină mirosul de mâncare și umezeala departe de restul locuinței.

Lasă un Comentariu...

*