Când ai o bucătărie mare spațiul clar nu este o problemă, nu ridică semne de întrebare în organizarea electrocasnicelor, a ustensilelor de bucătărie și altor obiecte necesare sau mai puțin necesare, dar dorite în acestă încăpere. Dilema apare atunci când ești beneficiarul unei bucătării mici, mici de tot.
În această situație, ce poți face pentru a te bucura de confort și de strictul necesar solicitate în bucătărie?
Ei bine, cele 5 reguli pe care noi le-am intitulat de aur s-ar putea să-ți vină în ajutor, să te ajute să eficientizezi fiecare centimetru, beneficiind în același timp de funcționalitate și aspect plăcut.
1. De cele mai multe ori avem tendința de a ocupa strict spațiul de la nivelul pardoselii, iar cu privire la pereți ne orientăm numai la zona de până la nivelul ochilor. De ce să nu profităm și mai mult? Pentru că o bucătărie mică nu-ți oferă foarte multe variante, nu-ți rămâne decât să utilizezi toată suprafața peretelui sau pereților. Așadar, optează pentru sisteme de perete care-ți permit să agăți diferite obiecte, de la ustensile de bucătărie și până la oale și pahare. Astăzi poți găsi numeroase astfel de soluții, benzi magnetice pentru cuțite, cârlige pentru agățat oalele și coșulețe pentru recipientele cu mirodenii.
2. Dacă spațiul de depozitare este o problemă serioasă în bucătăria ta mică atunci fiecare idee devine salvatoare. Astfel cuptorul aragazului ar putea să devină unul dintre locurile unde-ți poți depozita tigăile, tăvile și de ce nu poate și o parte din oale. Este adevărat, atunci când vei dori să bagi ceva la cuptor o să dureze un pic până o să-l eliberezi, dar până atunci toate aceste obiecte au un loc sigur unde pot sta.
3. Chiar și plita aragazului poate deveni un spațiu de depozitare. Ai grijă însă după ce oprești flacăra aragazului să protejezi cumva obiectele pe care vrei să le păstrezi aici. Un tocător de bucătărie din lemn ar putea fi ceea ce ai nevoie pentru o depozitare temporară.
4. Rafturi, polițe și etajere, aproape că este imposibil să ai prea multe, mai ales într-o bucătărie mică.
5. Ultima, dar nu cea din urmă regulă face referire la electrocasnicele mici. Încearcă să optezi pentru aparate multifuncționale astfel încât să nu-ți aglomerezi bucătăria mică cu prea multă aparatură. Ar fi minunat să le poți avea pe toate, însă în lipsa spațiului nu ar fi mai plăcut să ai mai mult loc pentru recipientele de gătit, ustensile, decât să-l irosești cu mixer, blender, mașină de tocat carne, filtru și fierbător sau storcător? Așadar, păstrează strictul necesar și asigură-te că acesta poate îndeplini mai multe funcții.
Pentru mine este foarte interesant articolul pentru ca atunci Cand ne-am mutat in noul apartament din Cosmopolis in N Bucurestiului, mobila de bucatarie am primit-o cadou de nunta si era cam maricica dar am suspendat corpurile care permiteau acest lucru..Am mai cumparat noi cateva chestii minore, dar esentiale : tacamuri, farfurii, pahare, cani, masa si scaunele pe care le.am asezat pe diferite rafturi improvizate. Electrocasnice, intr-adevar am ales unele mici având in vedere ca mobila era deja mare.