4 moduri prin care vă puteți susține copiii să mănânce sănătos

Atunci când vine vorba de cât de sănătos mănâncă cei mici, poate că cel mai important aspect constă în comportamentul părinților. Desigur, este esențial ca regimul alimentar  al copiilor să includă alimente variate, însă părinții joacă rolul de model pentru copiii lor. Prin urmare, oricât de mult v-ați dori ca cei mici să mănânce sănătos, dacă sunteți în mod constant la dietă sau aveți obiceiuri alimentare nesănătoase, copiii dumneavoastră vor crește crezând că acest comportament este absolut normal, așa că trebuie să fiți foarte atenți la mesajele pe care le transmiteți copiilor. Aveți încredere în corpul dumneavoastră care vă transmite de fiecare dată când îi este foame și când este sătul și învățați-i pe cei mici să își asculte și ei corpul.

De asemenea, chiar dacă obezitatea în rândul copiilor este o probleme la nivel mondial, nici nu trebuie să vă presați copiii în privința caloriilor pe care le consumă la fiecare masă. Un popcorn la un film și o înghețată în zilele toride de vară sunt unele dintre plăcerile minunate ale vieții. În plus, veți găsi alternative sănătoase la toate poftele copiilor. Înghețata poate înlocuită uneori cu iaurt înghețat, iar chipsurile pot fi înlocuite cu pâine prăjită și unt de arahide. Iată în rândurile de mai jos și alte moduri prin care vă puteți susține copiii să mănânce sănătos:

  1. Stabiliți un program de masă. Copiii trebuie să mănânce la fiecare trei până la patru ore, ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de trei mese, două gustări și de foarte multe lichide. În general, este indicat să pregătiți mese rapide și proaspete. Puteți să optați pentru preparate care se gătesc pe plită, așa cum găsiți aici, întrucât veți avea nevoie de mai puțin timp pentru a le pregăti. De asemenea, multe mâncăruri care se gătesc pe plită pot fi pregătite de la cap la coadă în același vas. Un program fix de mese vă va asigura că dieta copilului dumneavoastră va fi mult mai echilibrată și lipsită de carențe. De exemplu, puteți pregăti paste integrale cu legume și carne, iar dacă plecați la un drum mai lung, puteți pregăti o geantă termoizolantă cu tot felul de gustări, precum legume, tartine, covrigi și iaurt, pentru a elimina nevoia de a opri la un fast-food.
  2. Încercați să gătiți împreună cu copiii. Dacă cei mici se implică în alegerea sau pregătirea meselor, ei vor fi mult mai interesați să mănânce ceea ce au făcut cu mâinile lor. Prin urmare, mergeți împreună la cumpărături și permiteți copiilor să aleagă ce produse doresc ei. Dacă sunt destul de mari, puteți să le permiteți să taie legume sau să amestece salata. Mulți copii refuză să mănânce fructe proaspete, dar dacă veți face împreună brioșe cu mere sau cu banane, veți fi plăcut surprinsă că până la urmă fructele se consumă. Pentru a găti împreună cu copiii, veți avea nevoie de un cuptor prevăzut cu siguranță pentru copii, cum sunt cele de aici. O bucătărie echipată corespunzător vă ajută întotdeauna să pregătiți mese gustoase și sănătoase, în timp ce petreceți momente plăcute și distractive alături de cei mici.
  3. Planificați mesele. Nu trebuie nicidecum să vă gândiți la un meniu pentru o săptămână întreagă, întrucât va fi prea dificil. Mai degrabă, planificați mesele pentru două sau trei zile. O cină bună nu trebuie să fie desprinsă din cărțile de bucate, ci trebuie să fie echilibrată, adică să conțină cereale integrale (cum ar fi pâine din cereale integrale, orez brun sau paste făinoase integrale), fructe și legume, precum și o sursă de proteine cum ar fi carne slabă, brânză sau fasole.
  4. Nu gătiți preparate diferite. Multe mămici, pentru a fi pe placul copiilor, pregătesc un preparat pentru copii și un preparat pentru adulți. Totuși, această modalitate este obositoare și consumatoare de timp. Încercați, în schimb, să pregătiți același preparat pentru toată lumea sau să optați pentru mese bogate alcătuite din tot felul de gustări. Dacă nu sunteți sigură că cei mici ar aprecia pastele cu sos de roșii și piept de pui, încercați să alcătuiți o masă formată din tot felul de preparate simple, precum o omletă cu porumb și ton, conopidă gratinată sau broccoli sotat în unt și salată cu piept de pui. Uneori, un singur preparat mai greoi poate fi înlocuit cu mai multe gustări care se pregătesc rapid, așa încât cei mici să poată alege ceea ce doresc. Nu uitați că, adesea, copiii mimează comportamentul părinților, așa că ar trebui să mănânce toate preparatele pe care le puneți pe masă.

În cele din urmă, oricât ar fi de greu, încercați să nu comentați referitor la ce și cât de mult mănâncă copiii dumneavoastră. Fiți cât se poate de neutră. Atât timp cât v-ați făcut datoria de părinte și ați pus la dispoziția copiilor mese echilibrate, copiii sunt cei responsabili să le consume. Dacă veți fi întotdeauna critică și îi veți spune copilului „Mănâncă-ți legumele”, cel mai probabil, copilul va opune și mai multă rezistență.

.

Lasă un Comentariu...

*