3 pași simpli pentru a mânca mai sănătos în fiecare zi

Cei mai mulți dintre noi ne stabilim obiective care au de-a face cu felul în care ne simțim și în care arătăm. Unii își doresc să slăbească, unii își doresc o piele mai luminoasă, mai radiantă și lipsită de riduri, în timp ce alții își doresc să mănânce mai sănătos și să renunțe la cumpărăturile impulsive de batoane de ciocolată și de snacks-uri.

Toate aceste obiective sunt lăudabile, dar adesea pot rămâne undeva în minte sau într-o agendă, generând sentimente de frustrare. O știm cu toții. Este greu să mâncăm mai sănătos când suntem prinși în zeci de treburi domestice, ore peste program la servici și alte activități care ne privează de o masă sănătoasă. Totuși, există și câteva soluții care ne-ar putea ajuta să atingem ușor ușor acele obiective. Urmați această simplă rutină pas cu pas în fiecare săptămână și veți vedea că veți reuși în mod constant să îi oferiți corpului mesele nutritive de care are atât de mare nevoie:

  1. Planificați mesele. Un regim alimentar sănătos pe termen lung implică angajament. Puteți scurta calea către atingerea obiectivelor dacă veți stabili anumite zile pe săptămână în care să vă ocupați de ceea ce mâncați, și anume o zi în care să vă planificați mesele, o zi în care să mergeți la cumpărături și o zi în care să gătiți și să faceți alte câteva pregătiri. De exemplu, stabiliți joi ce doriți să mâncați timp de o săptămână și întocmiți un meniu și o listă de cumpărături, mergeți la supermarket vineri și faceți cumpărăturile, iar duminică pregătiți mesele. Când vine vorba de alimentele cu care ne umplem coșul, în mod ideal ar trebui să optăm pentru alimente cât mai proaspete și cât mai puțin procesate. Regimul nostru alimentar ar trebui să includă alimente din toate categoriile, și anume cereale integrale, lactate, fructe și legume, fasole, pește și carne. Dacă aveți o ladă frigorifică, acum vă poate fi de mare ajutor, căci sunt zeci de rețete rapide, care se prepară ușor și care asigură o mare cantitate de nutrienți dacă aveți ingredientele la îndemână. Așa că umpleți lada frigorifică cu amestecuri de legume congelate, cu fructe congelate, cu foi subțiri de plăcintă și alte ingrediente care pot fi transformate rapid în mese delicioase.
  2. Întocmiți un plan care să se sincronizeze cu programul personal. Fără un plan bine pus la punct, sunt șanse mari să mâncăm tot covrigi, chipsuri și sandvișuri. Dacă nu ați stabilit un meniu, nu aveți nici mare lucru în frigider și aveți la dispoziție doar 15 minute pentru a găti, comoditatea va câștiga și alegerea cea mai convenabilă nu este întotdeauna și cea mai sănătoasă alegere. În schimb, faceți un plan care să funcționeze în tandem cu programul zilnic de activități. Dacă știți că zilnic aveți cel mult 20 de minute la dispoziție pentru a găti, atunci ar trebui să aveți grijă să aveți în frigidere ingrediente care pot fi transformate rapid în mâncăruri sănătoase și delicioase. De exemplu, nu ar trebui să vă lipsească salata – salata la pungă fiind o alternativă foarte convenabilă pentru că este deja spălată și tocată -, conservele de porumb, de fasole și de ton și lipiile integrale. Umpleți atât frigiderul de acasă, cât și pe cel de la servici cu iaurturi naturale, cu fructe, cu legume și cu unturi de nuci, care sunt de mare ajutor mai ales dacă obișnuiți să luați gustări între mese.
  3. Spălați și depozitați alimentele când ajungeți acasă de la magazin. Fructele și legumele proaspete vor fi gata pentru gustări atunci când vă este foame dacă urmați acest pas foarte ușor, și anume să le spălați, să le ștergeți de apă și să le depozitați în condiții de siguranță în frigider. Prepararea mesei va fi, de asemenea, mai rapidă și mai ușoară, deoarece toate ingredientele vor fi deja pregătite și trebuie doar să le puneți la cuptor sau în tigaie.

Într-un final, o bucățică din ziua de dumincă o puteți aloca gătitului. În funcție de ce anume doriți să mâncați săptămâna viitoare, puteți pregăti părți din mai multe mese sau mese complete. De exemplu, puteți fierbe ouă pentru micul dejun, puteți prepara o oală de ciorbă sau o tocăniță cu legume și carne, puteți pregăti legumele pentru salată și chiar puteți curăța și sota mai multă ceapă de care veți avea nevoie pentru a pregăti mesele în timpul săptămânii. Obiectivul este acela de a reduce timpul de preparare a mesei în fiecare zi și de a vă asigura că mâncați un preparat sănătos.

 

Lasă un Comentariu...

*