3 moduri prin care poți amenaja o bucătărie practică și care să-ți amintească să ai grijă de tine

Poate că ați auzit de conceptul de „mindfulness” și poate că ați încorporat deja în rutina zilnică una sau mai multe tehnici de mindfulness. În esență, conceptul acesta nu este nicidecum nou și ne îndeamnă să ne trăim viața într-un mod cât mai prezent și cât mai conștient. Oricât ar părea de incredibil, conceptul de mindfulness, care este atât de proaspăt pentru mulți din noi, are o vechime de mii de ani și a fost folosit pentru prima dată în meditația budistă.

20585 - moduri prin care poți amenaja o bucătărie practică și care să

Scopul principal al acestui concept este acela de a ne face să devenim mai prezenți în viața de zi cu zi și astfel să ne îmbunătățim relațiile cu cei din jurul nostru. Este mai important ca oricând să cultivăm un mod de viață care să susțină o stare de spirit mai pozitivă, așa că cel mai potrivit este să începem cu propria noastră casă. Bucătăria în special este un centru de activitate și este adesea cea mai frecventată încăpere din toată casă. Cu toate că bucătăriile se adaptează la utilizări multiple, ele pot deveni, de asemenea, spații aglomerate și haotice, dacă nu sunt bine gestionate.

Dacă doriți să amenajați o bucătărie practică și elegantă, unde să luați masa și unde să vă relaxați, iată câteva sfaturi pe care le puteți urma:

  1. Asigurați-vă că totul este la locul său. Pentru un stil de viață cât mai echilibrat, o dispoziție grozavă și o stare de sănătate excelentă, avem nevoie de foarte multe lucruri în bucătărie, cum ar fi un blender pentru prepararea celor mai nutritive smoothie-uri, un mixer de la Elefant pentru gătirea rapidă a celor mai delicioase preparate, dar și tot felul de tăvi, pahare, căni, condimente și suplimente. Încercați să depozitați în dulapuri majoritatea lucrurilor pe care le dețineți și expuneți pe rafturile libere doar cele mai iubite obiecte. Dacă dispuneți de o suprafață generoasă, puteți depozita la îndemână lucrurile de care aveți nevoie zilnic. În mod ideal, totul ar trebuie să arate funcțional și frumos. De exemplu, borcanele cu leguminoase sănătoase și cereale integrale așezate lângă cele mai iubite vase din ceramică artizanală vă vor aminti tot timpul să aveți grijă de corp, de suflet și de minte.
  2. Socializarea este bună pentru suflet. Bucătăria este locul minunat unde vă puteți aduna toți prietenii pentru a vă bucura unii de alții, dar și pentru a vă răsfăța cu tot felul de preparate grozave. Ori de câte ori aveți prieteni în vizită, încercați să pregătiți feluri de mâncare rapide și sănătoase, cum ar fi fripturile de carne sau file-urile de pește gătite pe un grătar electric de la Elefant. Foarte apreciate vor fi și tartele cu legume și carne, din care se pot servi singuri toți prietenii. Adunați în bucătărie și cu feluri de mâncare nepretențioase, vă veți putea bucura de conversație și se vor simți cu toții ca acasă. În ceea ce privește aranjarea mesei, o placă mare din lemn poate fi o piesă centrală minunată pentru mese relaxate, în timp ce un platou cu câteva lumânări poate fi potrivit pentru momente mai tihnite, la un ceai.
  3. Optați pentru culori calme. Multe persoane optează pentru culori energizante și vibrante în bucătării, însă nuanțele mai palide vor reîmprospăta minunat bucătăria. De exemplu, albastru este o culoare naturală răcoritoare și calmantă, asociată cu productivitatea. Albastrul ne duce cu gândul la cer și la apă și este asociat și cu o gândire calmă și o minte limpede. Puteți asocia vesela albastră cu individualuri în nuanțe naturale pentru o paletă clasică și plăcută pentru ochi.

Foarte recomandat este să introduceți și puțină natură în amenajarea bucătăriei. Plantele precum Aloe Vera și crinul de cameră purifică aerul din casă, oferindu-vă în același timp posibilitatea de a le uda și de a le îngriji, ceea ce din nou sporește starea de bine. Puteți chiar să folosiți boluri și căni pentru a planta tot felul de semințe sau plante suculente, sporind astfel coerența bucătăriei în ansamblu.

Lasă un Comentariu...

*