3 lucruri pe care să le urmărești atunci când amenajezi o bucătărie

Fie că vei alege stilul clasic, cel vintage sau pur și simplu cel scandinav, tot mai des întâlnit în ultima perioadă, trebuie să știi că bucătăria trebuie amenajată cu multă imaginație, fiind spațiul în care vei petrece destul de multe ore, fie că vei găti mâncarea, fie pur și simplu pentru că îți vei bea cafeaua de dimineață sau vei citi o carte bună.

amenajarea bucatariei

Bucătăria și-a pierdut destul de mult din utilitatea spațiului de altă dată atunci când era folosită doar pentru prepararea mâncării și pentru a lua masa împreună, astăzi spațiul poate fi folosit cu mult drag de toți membrii familiei și poate chiar cu diverse alte utilități. Poate că nu ți-ai imaginat vreodată, însă uneori bucătăria ajunge să devină chiar și un loc unde să poți lucra până seara târziu, un loc unde să îți savurezi cafeaua de dimineață sau să citești o carte până seara târziu. De aceea, este bine să se pună mult accent asupra ideilor de amenajare a acesteia, astfel încât să corespundă în continuare utilității spațiului și restului locuinței și în același timp să se construiască un spațiu de care să îți fie foarte drag. Iar atunci când cei care construiesc îți sunt apropiați, ar fi bine să te gândești la acele idei cadou de casă nouă pe care să îl folosească în amenajarea spațiului lor.

Iată mai jos 5 lucruri pe care să le urmărești atunci când amenajezi o bucătărie:

1. Bucătărie open space – din aceste idei pentru amenajarea bucătăriei vom putea observa că acest tip de bucătărie devine pe zi ce trece o tendință tot mai practică, fie că este vorba despre un apartament, fie că este vorba despre o casă la curte. Dacă te vei gândi să amenajezi astfel trebuie să știi că nu vei face altceva decât să creezi un spațiu destul de luminos, având acces la living și în același timp vei putea găti și în același timp vei putea socializa cu toți ceilalți membri ai familiei. Însă pe cât de plăcut poate fi, acest tip de bucătărie poate constitui o alegere nu tocmai bună atunci când obișnuiești să gătești cantități mari de mâncare și mai ales în fiecare zi. Acest lucru ar putea constitui un dezavantaj, ținând cont de mirosul de mâncare care va ajunge ușor în tot restul casei.

2. Bucătării în formă de U sau în formă de L? Mai mult ca sigur cu bucătăriile în formă de U te-ai obișnuit deja – sunt cele clasice, cu care ai făcut cunoștință la blocurile cu spații foarte mici. Acestea beneficiază de trei fronturi de lucru, dintre care două paralele și unul de legătură. Dacă vei avea mai mult spațiu, mai mult ca sigur te-ai gândit deja la amenajarea unei bucătării sub formă de L în mijlocul căreia să poți așeza o insulă sau o peninsulă în care să se regăsească obligatoriu o hotă interesantă.

3. Corpurile suspendate – o altă soluție pentru bucătăriile înguste și lungi. Aceste bucătării nu sunt sub nicio formă tocmai cele mult visate, însă multe dintre apartamentele de astăzi beneficiază de un astfel de spațiu lung și îngust, ce trebuie amenajat frumos. Ai putea să te folosești de spațiile superioare și să agăți anumite dulapuri suspendate în care să adăpostești cât mai multe din lucrurile de care vei avea nevoie. În acest fel, în partea de jos vei beneficia de mai multă libertate.

 

Lasă un Comentariu...

*